algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

El PP queda tot sol al Parlament en la defensa del seu ideari lingüístic

Ara, el Govern està convençut que té el suport del 75% de la població

El PP es va quedar ahir tot sol al Parlament en la defensa de la seva política lingüística. Així i tot, la seva majoria absoluta va impedir que prosperàs una moció del PSM-EN, presentada pel menorquí Eduard Riudavets, que instava el Govern a retirar les mesures lingüístiques anunciades.

El diputat d'UM, Miquel Nadal va fer costat a dos punts defensats pel PSM que no es varen votar i que rebutjaven que el PP aprovi les mesures polítiques anunciades. Tanmateix, no tot va ser distanciar-se del PP i Nadal va fer costat a la mesura d'equiparar el nivell de català de 4t d'ESO al del nivell C. Igualment, considerà «una anècdota» que s'eximeixi els majors de 50 anys dels coneixements de català per entrar en l'administració.

Per la seva part, el conseller va criticar «certa desproporció» entre el contingut de les seves iniciatives i la interpretació «interessada» que s'havien fet d'elles, i va assenyalar que aquestes mesures tracten d'aconseguir que es reforcin drets dels ciutadans que «estan en les lleis». Va admetre el dret del Departament de Filologia Catalana de la UIB a erigir-se com «autoritat» en valoracions «científiques» de la llengua, però va precisar que la seva «opinió política» no pot tenir la mateixa consideració.

A més, també va criticar la vinculació d'algunes protestes a símbols independentistes. Riudavets acusà el PP de practicar una «política regressiva» per obtenir «un grapat de vots».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris