muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

La zona ORA s'ampliarà al Torrent per una petició dels comerciants

S'aprovà una esmena d'ALM-UM per tal de sol·licitar el recinte firal

M.PUIGRÒS.Manacor
L'avinguda del Torrent de Manacor passarà a formar part de la zona ORA després que l'Ajuntament n'aprovàs la incorporació en el ple de dilluns vespre. Aquest fet suposarà la incorporació de 50 noves places d'ORA.

El regidor de Serveis Socials i Medi Ambient, Antoni Frau, explicà durant la sessió plenària que «per les obres realitzades a la plaça Ramon Llull hem hagut d'eliminar un gran nombre de llocs d'aparcament. Així mateix, els comerciants ja ens havien demanat en reiterades ocasions aquesta implantació de l'ORA, ja que l'avinguda es col·lapsava».

El fet que l'Associació de Comerciants del Torrent es mostràs interessada en aquesta iniciativa provocà la intervenció de la regidora d'ALM-UM a l'oposició, Catalina Julve, que basant-se en l'informe policíac ressenyà que «no s'ha tingut en compte l'opinió dels veïns del Torrent per implantar-hi l'ORA, només la dels comerciants».

Les cinquanta noves places de l'avinguda del Torrent vénen a substituir les que s'eliminaren per les obres efectuades al centre i a la plaça Ramon Llull, en concret al carrer Joan Lliteres, transformat fa poc en carrer per a vianants. Aquí desaparegueren 25 places; 18 al carrer Amistat; 21 als carrers Sebastià Rubí i Sant Joan, i 8 més a l'avinguda Baix des Cós. Aquesta mancança de llocs on estacionar provocà que l'informe realitzat per la Policia Local consideràs necessari ampliar la zona ORA. Així, Antoni Frau manifestà haver demanat els permisos necessaris al Consell «perquè el Torrent és considerat carretera i ells són els qui en tenen totes les competències».

D'altra banda, en el mateix ple s'aprovà formalitzar la petició a la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia per a la construcció d'un recinte firal a la localitat. Davant aquesta sol·licitud, el grup municipal d'ALM-UM presentà una esmena que finalment fou aprovada per l'equip de govern del PP.

El fet que la petició del recinte firal demani que «es consideri especialment que el recinte s'ubiqui a les parcel·les del passeig Ferrocarril cantonada carrer Tarragona» provocà les dures crítiques del PSM i del PSOE. La regidora nacionalista Margalida Capó reiterà en nombroses ocasions «la necessitat de disposar d'un Pla General d'Ordenació Urbanística per veure per on ha de créixer el poble. Des del PSM no estam en contra del recinte, tot al contrari, però sí de la ubicació prevista per l'equip de govern».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris