algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'oposició demana quins discursos ha «assistit» i quant ha cobrat Consultores

Diu que l'actuació de Delgado és «patètica» i l'adjudicació «a dit», una «tudadissa» per afavorir un «amic»

El grup municipal del PSOE de Calvià demanarà avui «una relació dels pagaments efectuats per l'Ajuntament a favor del senyor Antonio de Padua Alemany Dezcallar entre el 30 de juny de 2003 i la data d'avui, especificant data, quantitat i partida pressupostària».

L'oposició calvianera reclama la mateixa informació en relació a l'empresa Consultores de Información S.L., de la qual, «segons sembla, és soci i administrador únic el senyor Antonio de Padua Alemany Dezcallar».

Diari de Balears avançà en la seva edició d'ahir que l'Ajuntament havia adjudicat «sense publicitat» amb Consultores de Información S.L. «una assistència tècnica per a la redacció de discursos» per un import de 29.000 euros, dels quals 4.833 s'han fet efectius durant l'exercici 2003.

El portaveu socialista a l'Ajuntament, Antoni Manchado, afirmà ahir que «resulta patètic que els ciutadans hagin de pagar caríssim la incapacitat del batle per escriure discursos, com si del president del Govern o del rei es tractàs». L'oposició raona que «com a màxim el senyor Delgado pronunciarà 5, 6 o 7 discursos en un any, per la qual cosa el cost per discurs serà de quasi un milió de pessetes i això és una absoluta vergonya».

Segons el PSOE, «la fórmula escollida per realitzar la contractació i el fet que s'hagi realitzat a dit a un conegut amic, periodista d'un diari que públicament ha posat en marxa una campanya de desprestigi contra els socialistes de Calvià, genera seriosos dubtes sobre la netedat ètica de l'operació». El grup socialista vol conèixer «quins discursos li ha redactat fins avui» i hi veuen motius de, si més no, «una investigació urgent».

Per Antoni Manchado, «és molt simptomàtic que la contractació s'hagi efectuat sense publicitat prèvia, de manera que no s'hi podia presentar ningú més, i resulta molt preocupant a més que, disposant de tot un gabinet de comunicació amb periodistes, experts en protocol, un director de comunicació i un cap de premsa, Delgado hagi de contractar externament aquest assumpte».

Pel seu costat, Isidre Cañellas (Unió Mallorquina), primer tinent de batle i regidor responsable de les àrees d'Economia i Hisenda, explicà ahir que desconeixia el contracte amb Consultores de Información S.L., ja que «era una cosa del dia a dia» i «afecta una àrea que governa el PP». En tot cas, Cañellas, que no volgué conèixer els detalls del contracte, afirmà que respectava la decisió del Partit Popular». S'ha de recordar que el mes d'agost Isidre Cañellas qualificà de «molt difícil» la situació financera de l'Ajuntament de Calvià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris