algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

El GOB denuncia l'inici il·legal de les obres a ses Fontanelles i demana la seva protecció

Els ecologistes alerten del perill imminent de destrucció de la darrera zona humida de Palma


El GOB denuncià ahir l'inici il·legal de les obres d'urbanització de ses Fontanelles, la zona humida més extensa que encara queda a Palma. Els dirigents del grup conservacionista Antoni Muñoz i Miquel Àngel March qüestionaren la contrucció d'un gran vial, amb 25 metres d'amplada, en una zona que encara no té tots els permisos d'edificació. «S'hi han fet prospeccions i el vial coincideix amb el projecte d'urbanització», es va queixar Muñoz.

Ses Fontanellas tenen una superfície de 32 hectàrees i figuren a l'inventari d'aiguamolls de la Comunitat Autònoma, elaborat per la Conselleria de Medi Ambient l'any 1997. En aquesta àrea situada entre Can Pastilla i l'Arenal hi viu l'espècie Limonium barceloi, planta amenaçada d'extinció arran de les obres previstes.

El GOB aprofità ahir la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides per denunciar la situació de ses Fontanelles. Miquel Àngel March recordà que el Pla Hidrològic de les Balears preveu la protecció de les maresmes de les Illes. Segons el seu parer, l'habilitació d'una zona comercial en aquesta àrea «no és necessària perquè a la Platja de Palma ja hi ha massa oferta complementària». «Allò que s'hauria de fer -opina March- és esponjar el que ja s'ha construït».

El GOB iniciarà una campanya per salvar ses Fontanelles. Així, considerant la importància d'aquest espai natural, ha demanat a la Conselleria de Medi Ambient mesures de protecció. Es tracta d'evitar la urbanització de ses Fontanelles i de promoure'n la recuperació ambiental.

Així mateix, s'ha sol·licitat a la Conselleria que reviscoli el projecte de decret de protecció de les zones humides elaborat durant la legislatura passada, a fi de protegir de la degradació les darreres que queden a les Illes Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris