algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

UGT denuncia que la temporalitat laboral és ja del 42% a les Balears

El sindicat xifra en 42.056 el nombre de fixos discontinus el 2003

UGT denuncià ahir que la temporalitat laboral a les Balears és ja del 42'46%, dotze punts superior a la mitjana estatal (30'7%). Dels 392.479 treballadors donats d'alta a la Seguretat Social en el 2003 -un 0'53% superior a l'any anterior-, tan sols el 43'93% aconseguí un contracte indefinit a temps complet. Aquestes són algunes dades de l'Informe de Conjuntura Laboral, realizat pel sindicat.

D'altra banda, el mateix estudi revela que en el 2003 els treballadors afiliats a la Seguretat Social amb contracte fix discontinu sumaren una mitjana en temporada alta -de maig a setembre- de 42.056 empleats a les Balears. Segons UGT, la xifra suposà un important descens d'aquests tipus de contractes en els darrers anys, al voltant de 5.000 menys.

El secretari general de la UGT, Llorenç Bravo, i el secretari d'Organització, Manuel Pelarda, donaren a conèixer ahir matí l'Informe de Conjuntura Laboral 2003 de les Balears. És un estudi elaborat pel sindicat a partir de les dades aportades per l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), el SOIB i l'Inem. El més destacat és que la taxa d'atur cresqué un 10'63% i que de cada deu persones que s'integraren en el mercat laboral només 4 trobaren feina l'any passat a les Illes.

Bravo subratllà que «la precarietat i la mala qualitat de la feina, a més de l'alta sinistralitat, continuen sent les constants del mercat laboral de les Balears». El responsable sindical assegurà que la situació és el reflex del model econòmic de la «insostenibilitat» del Partit Popular i, alhora, acusà l'Executiu autonòmic de continuar «inèdit» en matèria laboral.

Els responsables sindicals exigiren del Govern un nou pacte per l'ocupació i, sobretot, un pacte pel desenvolupament econòmic. A més, Bravo i Pelarda insistiren en el desenvolupament del Règim Especial pel que fa a la problemàtica del treballador fix discontinu. «El mercat tot sol és incapaç de regular els temes laborals», assegurà el secretari general d'UGT.

Atès que el 77% dels treballadors donats d'alta en el 2003 correspongueren al sector serveis, Bravo demanà al Govern mesures urgents per resoldre l'estacionalitat del sector. «Vivim en una terra abocada a produir segones residències i això no genera llocs de feina», digué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris