muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

Multitudinari adéu a Ferran Trujillo en un funeral amb tots els honors

Les principals autoritats de les Illes acudiren a l'acomiadament

J.T./J.M. Palma.
El polític d'Unió Mallorquina, Ferran Trujillo fou acomiadat ahir en un multitudinari i emotiu funeral a l'església de Santa Eulàlia de Palma, que va congregar familiars, amics i les principals autoritats de les Illes Balears. Més d'un miler de persones van participar en l'acte religiós que servia per donar el darrer adéu al conseller insular de Presidència, qui va morir dijous després de patir una llarga malaltia.

El Consell de Mallorca va organitzar un funeral amb tots els honors en homenatge al seu conseller. Mentre la família esperava a l'interior de l'església que començàs la cerimònia, una comitiva encapçalada pels macers del Consell i integrada pels membres de la institució insular va accedir a l'edifici. La presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, el president del Govern, Jaume Matas, i la batlessa de Palma, Catalina Cirer, tancaven la solemne comitiva.

En la primera fila es va poder veure l'esposa del conseller de Presidència, María José Sánchez, i els tres fills del polític finat, Maria Dolors, Maria Antònia i Josep Ferran, a més dels seus pares i germans. Després de l'ofici religiós, els assistents al funeral donaren el seu condol als familiars del dirigent d'Unió Mallorquina i exregidor de Palma, que morí a l'edat de 43 anys. Durant més de 45 minuts, els familiars van rebre els actes de condolència de polítics, amics i persones properes a Ferran Trujillo.

Hores abans de l'emotiu funeral, el Consell de Mallorca també va retre un sentit homenatge a Ferran Trujillo i a la sala de plens es va poder veure el seu seient buit i amb un crespó negre. En la sessió plenària es va guardar un minut de silenci en record del conseller insular, que acabà amb un fort i constant aplaudiment.

La presidenta del Consell, Maria Antònia Munar, va llegir una declaració institucional de condol en la qual es destacava la seva «tenacitat, la il·lusió, l'esperit de servei i l'esperit de diàleg i democràtic» que demostrà en la seva etapa com a conseller de Presidència malgrat patir la greu malatia que acabaria amb la seva vida.

La presidenta lamentà la pèrdua d'«un amic» i recordà que «en Ferran era un nacionalista convençut, un home de seny que estimava Mallorca i les persones que hi vivim». Munar va acabar la seva intervenció assegurant que la millor manera de recordar el dirigent d'UM és «treballant il·lusionats i amb força per fer de Mallorca una terra de cada vegada millor».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris