algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El Suprem sentencia que la primera moratòria urbanística fou il·legal

La norma s'aprovà quan Quetglas era conseller d'Urbanisme del CIM


El Tribunal Suprem ha certificat que la primera moratòria aprovada pel Consell de Mallorca el 1998 és il·legal. La Sala Contenciosa Administrativa ha rebutjat en última instància un recurs de cassació presentat pel Consell de Mallorca en contra d'una sentència prèvia del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB). Aquesta sentència donava la raó a la promotora Zarpimi SA, qui recorregué en contra de la moratòria del Consell.

L'empresa tenia previst construir un camp de golf amb oferta complementària en uns terrenys que ara han quedat inclosos en una de les àrees de reconversió del Pla territorial de Mallorca. El Consell ha desviat a aquesta zona l'aprofitament urbanístic de les zones de l'hotel Pedro (Pollença) i del Rocamar (Sóller), que seran demolits.

La sentència del Suprem ratifica en tots els seus extrems la sentència prèvia del Tribunal Superior de Justícia de Balears, que anul·là la primera moratòria perquè considerà que el Consell no tenia competències per aprovar la suspensió del planejament. «La sentència és plenament coherent i, d'altra banda, d'exposició completa, clara i precisa, és a dir modèlica», assenyala el Suprem.

El Consell argumentà que la suspensió s'acordà per preservar les Directrius d'Ordenació del Territori i el Pla territorial de Mallorca. El Suprem recorda que les Directrius encara no existien -es van aprovar diversos mesos més tard-, circumstància que impedia que el Consell pogués prendre acords suspensius. «Quan el Consell Insular pren l'acord de suspensió no existien aquestes directrius i, per tant, no existia encara la raó de la suspensió».

El Tribunal Suprem assenyala també que tampoc no és vàlid l'argument de la necessitat de preservar el Pla territorial. Precisa en la seva sentència que la Llei d'Ordenació del Territori de Balears especifica que els plans territorials podran ser elaborats pel Govern o pel Consell «segons especificacions de les Directrius d'Ordenació Territorial».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris