algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El CIM aprova el desdoblament a Manacor sense qüestionar l'autovia

PP i UM rebutgen una esmena de l'esquerra perquè el pagui Madrid

El Consell de Mallorca va aprovar ahir, sense cap vot en contra, el projecte de desdoblament de la carretera de Manacor i les bases per fer la concessió d'aquesta infraestructura a una empresa privada que s'encarregarà de la seva construcció i manteniment durant 33 anys. La majoria formada per PP i UM va rebutjar una esmena de l'oposició -PSIB, PSM i Esquerra Unida-Els Verds- en la qual es demanava al Govern que no tiràs endavant l'altre projecte viari que ha d'unir Palma amb Manacor -l'autovia Inca-Manacor- i reclamava la inclusió del desdoblament en el Conveni de Carreteres que ha de finançar el Govern central.

La primera fase del desdoblament -des de la Casablanca fins a Montuïri- es va aprovar ahir de forma definitiva mentre que la segona fase -fins a Manacor- només de forma inicial. L'obra costarà 107 milions d'euros però el Consell només n'aportarà 37 en set anualitats i els 70 restants els posarà l'empresa concessionària, que s'encarregarà del manteniment i recuperarà la inversió a través d'un cànon en funció dels vehicles que usin la carretera.

Els grups de l'oposició van donar suport al desdoblament tot i recordar que s'havia modificat el projecte inicial del Pacte, però van qüestionar la fórmula de finançament triada per l'equip de Govern, perquè entenen que provoca «incertesa» en dependre dels vehicles que usin la via. Les forces d'esquerra van recordar que aquesta és l'única carretera que tots els grups consideren necessària i van demanar al Consell que defensi la inclusió d'aquest projecte al Conveni de Carreteres, per tal que el pagui el Govern central en detriment de l'autovia Inca-Manacor, que consideraren «innecessària».

El conseller insular de Carreteres, Antoni Pascual, assegurà que el Govern central no finança desdoblaments i defensà la fórmula de finançament triada perquè no hipoteca la institució i permet tirar endavant un projecte «molt important per Mallorca». El portaveu del PP, Fernando Rubio, qui va rebre fortes crítiques de l'oposició, defensa la compatibilitat dels dos projectes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris