muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Joves de Mallorca per la Llengua recomanen a Fiol que rectifiqui

Els Joves de Mallorca per la Llengua demanaren ahir al conseller d'Educació i Cultura que rectifiqui la línia iniciada fins ara pel que fa a les mesures lingüístiques que vol adoptar el Govern. Durant la trobada els joves expressaren al conseller la seva oposició a les postures lingüístiques com el tancament de Som Ràdio o «la retallada de més d'un 30 per cent del pressupost de normalització lingüística per enguany i la davallada dels requisits del nivell de català als funcionaris».

La portaveu d'aquesta formació, Aina Cànaves, explicà que el conseller té «una visisó surrealista de la realitat, ja que assegura que tots els al·lots que acaven ESO saben parlar i escriure en català, mentre que nosaltres sabem que hi ha gent que no en sap».

Els membres de l'agrupació de defensa de la llengua recomanà al conseller que s'assessori amb els mestres, les associacions de pares, els alumnes i les agrupacions de defensa de la llengua que «són els que realment veuen el dia a dia i coneixen la situació del català».

Així mateix, Aina Cànaves mostrà la seva preocupació pel que fa a la disminució de l'ús del català als centres escolars de les Illes i per la limitació de les competències dels Consells Escolars de Centre que es du a terme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris