algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El Govern ampliarà el torrent de can Alou per evitar inundacions

Jaume Font inaugurà ahir la remodelació de la desembocadura

El conseller de Medi Ambient, Jaume Font, ha anunciat que aviat començaran les obres de canalització i remodelació de la segona fase del torrent de can Alou, a Portocolom. Es tracta d'un tram d'uns 650 metres de longitud que s'enllaça amb el que s'ha reformat ara i que arriba fins a la carretera de Portocolom. Transcorre en la seva totalitat per l'interior de la finca de can Alou.

Aquest tram és actualment molt estret i tindrà una amplada de 5 metres per absorbir tota l'aigua del mencionat torrent en cas de pluges fortes per tal que siguin desembocades a la mar, a l'interior del port. Les obres, que seran adjudicades abans de l'estiu, tindran un termini de 8 mesos per executar-se i un cost de 900.000 euros.

Aquest anunci del conseller es va fer ahir, en el transcurs de la inauguració de les obres de canalització que s'han duit a terme a la desembocadura del torrent. La canalització té una longitud de prop de 100 metres, amb una amplada lliure de 6'50 metres. Els murs s'han finalitzat amb baranes foradades, folrats de marès, a la part d'aigües amunt. Els murs s'han folrat de pedra.

A l'acte d'inauguració, la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, agraí al conseller «la rapidesa amb la qual s'ha executat l'actuació després del canvi de govern, ja que s'han complert els terminis a què ens vàrem comprometre. L'anterior consellera va dir a l'abril que farien via i no fou així; la rapidesa va ser a partir del juliol», comentà.

Jaume Font aprofità per demanar disculpes als veïns per les molèsties de les obres, que han estat llargues, i agraí a l'Ajuntament les facilitats donades com és el canvi d'ordenança per poder fer treballs a l'estiu. Font també agraí als propietaris de la finca de can Alou la bona disposició per poder fer la canalització del segon tram.

L'actuació al torrent de can Alou era una antiga reivindicació dels veïns de la zona, ja que aquesta havia quedat molt deteriorada i perillosa com a conseqüència de les inundacions que es produïren el setembre de l'any 1989. Després de moltes peticions per part de veïns i polítics, fa un any que s'iniciaren les obres per part del Govern de les Illes Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris