muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Interior oferirà més classes de català als funcionaris i un servei de suport

Els cursos també es podran seguir per internet o per correspondència

J. TORRES. Palma.
La Conselleria d'Interior del Govern balear ja té enllestides les primeres actuacions per incentivar la millora del coneixement de català entre els funcionaris, d'acord amb el compromís del conseller José María Rodríguez després d'elaborar el decret que rebaixava les exigències de domini de la llengua pròpia dels empleats públics. Les noves mesures, que es posaran en marxa en dos mesos, permetran als treballadors de l'Administració estudiar la llengua catalana a través de correspondència i mitjançant internet, amb un equip de professors de suport lingüístic.

Segons explicà el conseller d'Interior, José María Rodríguez, el nou servei de suport permanent, destinat als funcionaris que vulguin millorar el seu nivell de coneixement de català, serà via telefònica i des de les tres de l'horabaixa fins a les deu del vespre.

Aquesta mesura s'haurà de sumar a les classes presencials, que es porten a terme en aquests moments, i als nous cursos per correspondència i via internet que el Govern balear preveu posar en pràctica en un període de dos mesos.

Tals actuacions responen al compromís de Rodríguez de duplicar al llarg dels pròxims quatre anys el nombre de funcionaris -més o manco devers 700- que disposen de nivell C -o mitjà- de català. Després d'anunciar que rebaixaria les exigències de català als funcionaris, el conseller avançà que milloraria el seu nivell «amb incentius i de manera voluntària, no amb imposicions».

El responsable d'Interior explicà que per impartir les noves classes i per a les tasques de suport es necessitaran llicenciats en filologia catalana. Segons avançà l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) ja disposa d'un conjunt de professors capacitats per dur a terme aquesta tasca.

L'EBAP és un organisme dependent de la Conselleria d'Interior, nascut de la fusió de l'Institut Balear d'Administració Pública i de l'Institut Balear de Seguretat Pública, i que ha engegat la seva tasca formativa amb el curs de la primera promoció de policies turístics de les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris