algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El Consell aprova avui la «privatització» de la carretera de Manacor

El Consell de Mallorca aprovarà, en la sessió plenària d'avui, el projecte de desdoblament de la carretera de Manacor, valorat en 107 milions d'euros, i la concessió a una empresa privada de l'execució, la gestió i l'explotació de la infraestructura per un període de 33 anys. A través del sistema de finançament conegut com a «peatge a l'ombra», el Consell aportarà en principi 37 milions d'euros en tres anys. Per la seva banda, l'empresa adjudicatària hi haurà de posar els 70 milions restants i haurà d'assumir les despeses de conservació.

Durant el període de concessió, la institució insular haurà de pagar un cànon a l'empresa d'acord amb els vehicles que utilitzin la nova via, i que es corregirà segons els nivells de sinistralitat.

Si bé el projecte s'aprovà per unanimitat en comissió, el PSM i Esquerra Unida-Els Verds han qüestionat el sistema de finançament adoptat per l'equip de Govern i podrien abstenir-se en aquest punt, o fins i tot votar-hi en contra.

A part d'aquest aspecte, la no-inclusió en l'ordre del dia d'una moció del PSM contrària a l'autovia Inca-Manacor, provocarà la protesta de l'oposició. Al marge d'això, tant el PSM com Esquerra Unida-Els Verds han presentat propostes per demanar al Consell que cedeixi terrenys per a habitatges de protecció oficial. Per acabar, els socialistes també tornaran a portar al ple el debat sobre la política lingüística.

És d'esperar que la sessió d'avui també serveixi per retre un sentit homenatge al fins ara conseller de Presidència, Ferran Trujillo, que va morir dijous afectat per una llarga malatia. Precisament avui és previst que es faci el funeral pel polític d'Unió Mallorquina, que també havia estat regidor a l'Ajuntament de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris