muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Cort i Govern ultimen l'acord per soterrar les vies del tren a Palma

Cirer està pendent d'una reunió amb Matas per impulsar el projecte


L'Ajuntament de Palma i el Govern estan enllestint l'acord per soterrar les vies del tren des de la plaça d'Espanya fins a la barriada de Son Oliva. El projecte s'executaria en un termini de dos anys i costaria devers 70 milions d'euros. El president de l'Executiu, Jaume Matas, i la batlessa de Palma, Catalina Cirer, tenen previst reunir-se aquests dies per prendre una decisió política en relació amb aquest ambiciós pla, que té tots els informes tècnics necessaris per a la seva execució.

Sigui com sigui, des del Govern sostenen que hi ha bona predisposició de Matas per impulsar el «projecte més important de Palma», en paraules de Cirer. És més, l'acord es podria anunciar la primera quinzena del mes de febrer, segons ha pogut saber aquest diari. La batlessa de Palma declarà que el Consistori està ben decidit a reprendre la iniciativa. I va precisar que només hi falta per determinar com es finançaran les obres. En aquest sentit, i segons manifesten des de Presidència del Govern, s'intentarà que el Ministeri de Foment pugui sufragar el cost de les tasques milionàries.

La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, ja informà fa unes setmanes el Parlament sobre alguns detalls del projecte i precisà que només hi mancava el vistiplau de l'Ajuntament de Palma. Doncs bé, la primera edil està d'acord a iniciar les obres com més aviat millor perquè el soterrament sigui una realitat aquesta mateixa legislatura.

La consellera Cabrer ja té també l'informe de viabilitat tècnica del projecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris