nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Delgado paga 5 milions de pessetes a una empresa perquè li faci discursos

Adjudicà «sense publicitat» aquesta «assistència tècnica» a Antonio de Padua Alemany

Carlos Delgado, batle del PP a Calvià, pagarà 29.000 euros (4.825.000 pessetes) a l'empresa Consultores de Información SL perquè l'«assisteixi de manera tècnica en la redacció de discursos». La firma esmentada s'encarregarà de «l'assessorament en matèria de comunicació i informació entre mitjans de comunicació». L'ajudicació, firmada el 31 d'octubre pel tinent de batle de Serveis Generals, José Manuel Ruiz, es negocià «sense publicitat» i per tramitació «ordinària». Consultores de Información ja ha percebut 4.833,33 euros (més de 800.000 pessetes) pels serveis del 2003.

Segons consta en el Registre Mercantil, la companyia en qüestió es va constituir a final de 1996. Té com a objecte social «l'assessorament en matèries informatives de persones físiques, jurídiques i institucions; la realització d'estudis sociològics, informes sociopolítics i mediàtics; l'edició de publicacions, periòdiques o no; l'assessorament i el disseny de polítiques d'imatge, personals i corporatives; i tota activitat del món de la comunicació».

En aquets moments, Consultores té com a administrador únic el cèlebre periodista, empresari i polític mallorquí Antonio de Padua Alemany Dezcallar.

Aquesta empresa va ser accionista, en el moment de la constitució, d'Illespres, setmanari de vida breu, imprescindible per a la crònica del primer mandat de Jaume Matas. És més, Illespres en compartia l'estructura accionarial, els administradors i, fins i tot i en un primer moment, la seu social al carrer del Carladès número 1 de Palma.

La revista desaparegué, sense que se n'hagin tornat a tenir notícies, si bé l'empresa no es dissolgué, amb l'arribada al Consolat de la Mar del Pacte de Progrés.

Ara mateix, Consultores de Información publica un altre setmanari, La economía balear, que apareix com a suplement encartat en l'edició local del diari El Mundo, el president d'honor del qual és l'hoteler Gabriel Barceló, acabat de condecorar per la Fundación Cátedra Iberoamericana.

Segons un informe financer de l'empresa Informa, Consultores de Información «se situa un 3'2% per sobre de la mitjana del seu sector en volum de facturació». La mateixa font indica que al llarg de l'any 2000 facturà 90.150 euros.

Antonio de Padua Alemany és un periodista conegut per la violència amb què expressa el seu anticatalanisme i antiesquerranisme. Va estar vinculat amb Coalició Democràtica de Manuel Fraga, amb la qual fou candidat, sense èxit, el 1979.

Així mateix, ha estat promotor de diferents iniciatives empresarials, totes fracassades, com ara El Día, l'edició balear de Diario 16, el libeEl Confidencia i les revistes Sovint i Illespres, que dirigia personalment. En l'actualitat col·labora en l'edició local d'El Mundo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris