algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Els batles de sis pobles del Pla reclamen tenir més guàrdies civils

Només una patrulla vetla per la seguretat de 15.500 habitants

Els batles de Vilafranca, Porreres, Petra, Ariany, Montuïri i Sant Joan reclamen a Delegació de Govern que augmenti els efectius de la Guàrdia Civil del quarter situat a Vilafranca ja que, des de fa anys, només una patrulla (un vehicle i dos agents) cobreixen els sis citats municipis, fet que provoca un augment de la inseguretat ciutadana. De fet, les queixes veïnals per la poca presència de la Guàrdia Civil augmenten dia a dia. Els batles coincideixen a assenyalar que al llarg dels darrers anys la població dels municipis del Pla ha augmentat, per la qual cosa sorgeixen més problemes.

Amb tot plegat, els primers edils no qüestionen la tasca realitzada pels guàrdies de Vilafranca perquè «fan el que poden, no els poden exigir més, només són una patrulla i no poden ser per tot», comenten.

Un dels llocs on més problemes tenen és a Petra. La coneguda zona de marxa del municipi s'ha convertit en l'eix de la comarca i rep la visita de milers de joves cada cap de setmana. Els veïns de la zona no n'estan gaire contents pels aldarulls que pateixen amb ruptures de cotxes, finestres, entre altres coses. El batle de Petra, Joan Font, afirma que «nosaltres els cridam -a la Guàrdia Civil- i normalment no poden venir perquè són enfora, necessitam més gent».

Per la seva banda, Jaume Sansó, màxim responsable polític de Vilafranca, demanà en el passat ple «la col·laboració ciutadana» per aplegar un grup de joves que últimament han causat destrosses en cotxes del municipi, ja que «la Guàrdia Civil cobreix sis pobles i no pot fer res més», alhora que qualificà la situació de «demencial».

El batle de Porreres, Joan Sastre, afirma que «els guàrdies que hi ha fan el que poden i més però no poden ser per tot i Delegació de Govern hauria de fer un pensament i posar més efectius o obrir un altre quarter». «El problema és que els pobles de menys de 5.000 habitants no tenen les competències en seguretat i és l'Estat el que l'ha de garantir i no ho fa però els veïns ens ho reclamen a nosaltres, que no hi podem fer res. Ja tenim els policies locals que garanteixen la seguretat i no estan obligats a fer-ho segons la llei».

Els batles de Montuïri, Gabriel Matas; de Sant Joan, Joan Matas i el d'Ariany, Antoni Pasqual, coincidiren a dir que «fan falta més guàrdies perquè un patrulla no basta per cobrir els sis pobles».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris