algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
17°

L'Hospital practicà l'epidural en un 80 per cent dels parts l'any 2003

El nombre de cesàries ha passat de 153, l'any 2002, a 214 el 2003


Al 80 per cent de les dones que han tingut el seu part a l'Hospital de Manacor en el decurs del 2003 se'ls ha practicat l'anestèsia epidural. El percentatge gairebé majoritari contrasta amb el 66% de les pacients que l'any 2002 tingueren els seus infants amb aquest procediment. La conclusió de tot plegat és que la pràctica de l'epidural al centre de Manacor ha augmentat de manera destacada en tan sols un any.

Aquest increment de les epidurals en els parts naturals i amb cesària respon al fet que «l'Hospital aposta i ofereix aquesta anestèsia com a garantia d'un part sense dolor, en la majoria de casos sense complicacions», afirmen fonts internes del centre sanitari. Així mateix, s'ha de dir que el darrer any la majoria de les dones que han tingut el seu fill a l'Hospital han sol·licitat l'aplicació de l'epidural.

D'altra banda, la pràctica de les cesàries en aquest centre també ha registrat un augment considerable. Si l'any 2002 Manacor se situava a la coa dels hospitals quant a l'índex de pràctica de cesàries, el 2003 aquesta xifra ha anat en augment. Dels 1.164 parts que tingueren lloc a l'Hospital de Manacor, un total de 214 foren amb aquesta pràctica i la resta varen ser parts naturals. Això significa que el 18'4% per cent foren naixements mitjançant cesària. Tal xifra contrasta amb el 13'6% de l'any anterior. Al llarg del 2002, en relació amb 1.128 parts, els especialistes de l'Hospital practicaren un total de 153 cesàries. La pujada registrada respon a un canvi d'indicació en el protocol seguit. En el cas de què es detecti que hi ha sofriment fetal, si el part no evoluciona o s'observa una mala posició pèlvicofetal, es practica la cesària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris