algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

L'Ajuntament crearà un pàrquing privat de 90 places a Son Tugores

Unes cinquanta places ampliaran la zona d'aparcament públic

L'Ajuntament d'Alaró iniciarà enguany les obres de construcció d'un pàrquing privat subterrani d'entre 80 a 90 places en el parc infantil de Son Tugores. Aquest és un projecte que s'ha posat en marxa des de l'àrea d'Obres Públiques que dirigeix el tinent de batle, Antoni Rebassa (UM), que a més té la intenció d'ampliar amb unes 50 noves places l'aparcament públic de Son Tugores. Segons explica Rebassa, els veïns i negocis del centre seran els que tindran preferència a l'hora d'adquirir una plaça d'aparcament.

Així, el cost estimat d'aquest projecte ronda els 600.101,21 euros i cada plaça d'aparcament privat tindrà un cost d'entre 6.000 i 9.000 euros, que els veïns podran adquirir en propietat per un període de 50 anys per després tornar a ser subhastades.Rebassa explicà que «està previst fer un préstec a un banc o caixa durant trenta anys» i afegí que «d'aquesta manera el cost de construcció serà zero per a l'Ajuntament; encara que he de dir que m'agradaria que la Sala invertís en aquest projecte, però ara l'economia no ens permet fer una inversió d'aquestes característiques».

Segons Rebassa, en cas d'existir un sobrant de places d'aparcament privades, l'oferta també s'obrirà als veïns que no resideixen al centre. En un principi es preveu que cada habitatge pugui adquirir una plaça i els negocis podran comprar-ne entre quatre i cinc.

Una vegada construït aquest pàrquing subterrani, l'equip de govern (PSOE-UM) s'haurà de plantejar de quina manera es realitza el manteniment, o bé a través de l'àrea de Manteniment del mateix Ajuntament o a través d'una comunitat de veïns.

Amb aquest projecte es preveu resoldre els problemes d'estacionament existents a la zona centre de la localitat, que s'agreujarien quan la reforma circulatòria prohibeixi estacionar en alguns carrers del barri antic.

Pel que fa a les noves places d'aparcament públic, aquestes se situaran a la zona de jocs, que es traslladarà a la marjada superior del parc infantil de Son Tugores. El tinent de batle Antoni Rebassa ha realitzat un sondeig entre els veïns de la zona centre i assegura que «els enquestats veuen amb bons ulls aquest projecte i tenen interès que es posi en marxa tan aviat com sigui possible per tal de solucionar els problemes d'aparcament que hi ha al centre».

Una vegada construït aquest pàrquing subterrani, es posarà en marxa la reforma circulatòria: «El projecte donarà lloc a un pla d'embelliment del poble com pot ser la col·locació de llambordes i la millora de la circulació per als vianants i vehicles».

Respecte de la posada en marxa d'un projecte d'habilitació per a vianants del centre urbà, Rebassa no preveu que es dugui a terme d'una manera «immediata». El tinent de batle Rebassa afegí que «es podrien habilitar alguns carrers per a vianants com és el cas del carrer Campana, però no tot el centre, ja que és important que hi hagi trànsit rodat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris