algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Moner promet davant 500 pagesos adaptar les granges a la normativa

L'Associació Intersectorial Agrària es va constituir divendres


Gairebé 500 persones vinculades amb el món de la producció agrícola i ramadera illenca, i ara integrants de l'Associació Intersectorial Agrària, pogueren escoltar divendres vespre de la consellera d'Agricultura i Pesca, Margalida Moner, la promesa que el Govern balear crearà un sistema per adaptar i homologar totes les granges a la normativa de la Unió Europea.

«L'objectiu és entrar a Europa per la porta gran», manifestà la consellera en resposta al temor dels pagesos respecte de l'aplicació de la temuda política agrària comuna.

La responsable aprofità per oferir un missatge d'optimisme a l'Associació Intersectorial Agrària, el dia de la seva assemblea de constitució. Hi resultaren elegits Francesc Mascaró com a president i Mateu Montserrat com a vicepresident.

Convé recordar que la nova agrupació fou creada per un grup de ramaders, sobretot productors del sector lleter boví, contraris a la política de l'exconseller Tomàs Cortés i del sindicat Asaja. Des del primer moment reberen el suport del batle de Campos, Andreu Prohens, el qual feia costat a les seves reivindicacions. Així, en el sopar de constitució de l'entitat, en un restaurant de Campos, Prohens hi era present.

Moner, a part de prometre un sistema per adequar les instal·lacions de les granges, avançà que el pagament de les ajudes als pagesos serà «dins el mateix any natural i no amb dos o tres anys de retard». «D'aquí al mes de maig, tots vosaltres podreu disposar ja de les ajudes pendents que us devem», manifestà la titular d'Agricultura.

En aquest sentit, la Conselleria vol estructurar un negociat que sigui tan sols per a la tramitació i el pagament de tals aportacions.

Per la seva banda el secretari de l'Associació, Domingo Ferrari, explicà que un dels principis fonamentals amb els quals «vàrem néixer és la total independència política i, per això, no permetrem que ningú bombardegi l'Associació des de posicionaments estratègics».

Ferrari també afirmà, sobre la nova associació, que «no som cap sindicat agrari ni estam lligats amb cap». L'entitat, que agrupa els sectors lleter, oví, porcí, cabrum i fins i tot de cereals, instal·larà la seva seu a Campos i des d'allà tramitarà les ajudes per als pagesos associats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris