nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Els policies fan una plataforma per actuar junts en els conflictes


Els policies locals de la comarca del Llevant i del Migjorn s'han erigit en una plataforma d'acció comuna encaminada a solucionar els problemes salarials, socials i laborals als quals s'enfronten en els seus llocs de feina. La plataforma ha acordat la unitat d'acció i l'actuació conjunta per a la resolució de qualsevol conflicte laboral que pugui sorgir en qualsevol indret de la seva àrea d'influència.

«Si sorgeix cap conflicte laboral en un determinat municipi, ens comprometem a actuar conjuntament per resoldre'l, tot solidaritzant-nos amb els policies que hi treballen», explicà Antoni Cànoves, president de la junta de personal.

Despús-ahir vespre es va celebrar al restaurant de l'Hipòdrom de Manacor la primera assemblea mallorquina amb l'assistència d'una trentena de policies locals de Sant Llorenç, Son Servera, Capdepera, Artà, Manacor, Felanitx, Santanyí, ses Salines i Campos. L'assemblea reivindicà l'homogeneïtzació dels sous -les diferències salarials entre els policies de Palma i els de Llevant són d'aproximadament 300 euros mensuals-, com també la millora de les condicions de feina, la millora en la qualitat de la formació i dels recursos professionals, entre d'altres.

Policies i personal administratiu de les juntes de personal també aprofitaren per denunciar que en molts pobles és prou palesa la manca d'agents i vigilància policíaca. «Aquest fet deriva en una pitjor estabilitat laboral», indicà Cànoves. De fet, fa poc s'ha registrat en alguns pobles, com Sant Llorenç, una important fugida de personal policíac cap a altres indrets, com Palma o Calvià. «Per evitar aquest èxode de policies, cal que els ajuntaments convoquin més places fixes i s'equiparin els sous respecte d'altres indrets de l'Illa. Estam fent les mateixes feines, però cobrant menys», va advertir el cap de personal.

De tota manera, la plataforma policíaca ha acordat prosseguir els contactes i ja ha fixat un calendari per a properes reunions. En aquest sentit, el pròxim encontre està previst per al 5 de març. Aquí es tornaran a posar en comú tots els punts que més preocupen la Policia de la comarca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris