nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Majorica ha decidit reduir la plantilla prop de 200 treballadors

El sindicat de CCOO confirmà la intenció de l'actual direcció després d'una reunió

59002

El nou expedient de regulació de treball afecta un 55 per cent del total dels 400 treballadors.


Tots els rumors apocalíptics que aquests darrers dies han planat sobre Majorica i que apuntaven cap al seu parcial desmantellament, ahir acabaren per confirmar-se. La nova direcció de Majorica, Drasan Limited (filial del grup internacional Saga) i que fa poc assolí el 50 per cent de les accions que abans tenia el grup de Rafael Español, ha anunciat la seva intenció d'acomiadar entre 200 i 215 treballadors de tots els centres de treball de Majorica a Manacor i desmantellar la producció de la factoria de joies, al polígon industrial de la localitat. Aquest extrem fou confirmat pel sindicat CCOO.

L'acomiadament d'aquests 200 treballadors, que suposa un 55 per cent del total de la plantilla que fa feina a Majorica (actualment gairebé 400 empleats), fou transmès per part de la direcció de l'empresa al sindicat CCOO despús-ahir, durant una reunió que es mantingué a l'hotel Trip Bosque de Palma. Tot i que els representants de Majorica no lliuraren al sindicat el pla de regulació de feina oficial, es varen comprometre a tenir-lo enllestit i a lliurar-lo a comitès i treballadors amb vista a la setmana que ve.

Segons detallà el delegat sindical de botigues, Ginés Díez (CCOO), l'expedient de regulació de treball afecta 192 treballadors dels centres de joies i de fàbrica. Mentre que els de la secció de botiga són els menys perjudicats, un total de 21, que seran reconvertits en fixos discontinus i prejubilats d'una manera anticipada. Els 192 empleats de fàbrica i joies seran prejubilats o, en el pitjors dels caos, directament acomiadats.

L'encontre entre la cúpula de Majorica i el sindicat CCOO va reunir el conseller delegat, Claude Ries, i el cap de Recursos Humans, Antonio Barrionuevo, amb els sindicalistes José Benedicto, José López i Ginés Díez. Després de la reunió, que durà tot el matí de divendres, els representants de CCOO convocaren una altra reunió amb els comitès d'empresa de fàbrica i de botigues per explicar-los la intenció de la nova direcció de Majorica. Els representants dels treballadors es mostraren totalment enfonsats, però volen esperar la setmana que ve per pronunciar-se.

Drasan Limited pretén desmantellar tota la producció de joies (afecta un centenar de treballadors) al·legant que aquest sector ja el té prou explotat dins la seva empresa i que només veu futur en la producció perlera a la ciutat de Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris