nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Un grup d'alumnes de Menorca es nega a fer les proves de català

Els examinands encara no saben quin dia podran fer l'exercici oral

CATI ROIG. Palma.
El conflicte lingüístic encetat entre els col·laboradors de la Junta Avaluadora de Català (JAC) i la Conselleria d'Educació va ser un pic més el protagonista de les proves de nivells A i D d'ahir.

A Menorca en concret, un grup de 33 examinands es negaren a fer l'examen de català, considerant que se n'incomplien les bases. D'entre aquest grup, 25 presentaren una reclamació al Consell de Menorca a través de la qual manifestaven el seu dasacord amb el fet de no poder dur a terme les proves oral i escrita el mateix dia.

Com ja succeí les altres vegades, els ajudants d'aula llegiren un comunicat firmat pel director de Política Lingüística i president de la JAC, Miquel Melià, en el qual se'ls instava a consultar la plana web del Govern per saber les notes de l'examen escrit i quin dia tindran lloc les proves orals. Això significa que les persones que s'examinaren ahir encara no saben quin dia podran realitzar l'examen oral.

Repecte dels auxiliars d'aula, fonts de la Conselleria d'Educació assenyalaven que a Palma s'havia convocat «una trentena de persones, entre filòlegs i altres persones qualificades», sense determinar el nombre exacte de filòlegs que coordinaren les proves.

En total, hi havia inscrites 1.401 persones repartides per nivells i per zones. Així, del nivell A, el nombre d'inscrits era de 122 a Eivissa, 12 a Formentera, 80 a Manacor, 79 a Menorca i 514 a Palma. Quant al nivell D, hi havia 51 persones matriculades a Eivissa, 8 a Formentera, 82 a Manacor, 76 a Menorca i 376 a Palma.

Per la seva banda, els col·laboradors de la Junta Avaluadora de Català asseguren que s'ha arribat a aquesta situació perquè la Conselleria dirigida Francesc Fiol «s'ha negat a obrir vies de diàleg per solucionar el conflicte».

Així mateix, asseguren que aquest estat d'indefinició pot provocar problemes en les matriculacions per a la pròxima convocatòria. De fet, el termini d'inscripció s'obrirà el 5 de març i la majoria dels examinands «és possible que encara no sàpiguen la nota i, per tant, si s'han de matricular per a les proves de juny».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris