algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

«Por amor al arte» mostra avui Es Baluard

La gala que emet TVE en directe compta amb les actuacions de Julio Iglesias, Chayanne i Thalía


D'entre els actes en motiu de la inauguració del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma aquest vespre tindrà lloc l'esdeveniment musical més esperat: la gala que oferirà la Primera i el Canal Internacional de TVE des de l'Auditòrium i que es presentà en roda de premsa.

Ahir horabaixa a la porta de l'hotel Meliá Victòria, s'agruparen nombrosos fans de Thalía, que tiraren floretes a Bertín Osborne i Carmen Maura mentre es feien les fotos per la premsa. A la trobada informativa hi participaren la directora del Museu, Teresa Pérez-Jofre; el director de l'Àrea d'entreteniment de TVE, Javier Montemayor; el director-realitzador de la gala, Jordi Solanas i els conductors de la cerimònia Carmen Maura i Bertín Osborne.

Amb el nom dePor amor al arte pretén ser «una gala especial que mostri el museu d'art modern i contemporani i sigui una finestra a la cultura» segons Montemayor.

TVE descobrirà l'obra d'Es Baluard a través d'aquesta emissió especial, amb la peculiaritat d'alternar les actuacions musicals d'artistes de primera línia mundial amb sis gags que El Tricicle enregistrà la setmana passada a les instal·lacions del centre d'art.

Julio Iglesias, Chayanne, Thalía, Chenoa, Manu Tenorio, Farruquito, Sergio Dalma i Miami Sound Machine es mouran damunt l'escenari de l'Auditorium per presentar els seus darrers temes musicals. Pel director de la gala, «el programa no és una gala habitual ja que comptem amb artistes de primera línia, un duet de presentadors que tenen una química fantàstica i veurem el museu per dins amb molt d'humor, tots aquests components li confereixen certa especialitat».

Montemayor afegí que «TVE continua sent precurssora de la televisió familiar, a més d'apostar per difondre l'art en horari de màxima audiència, tanmateix és el més important que es fa a Balears en els darrers deu anys».

En aquesta línia, el copresentador Bertín Osborne exclamà que «en els darrers anys TVE ha proporcionat molt a la cultura, a més aquestes gales tenen molta audiència». En la vessant personal, Osborne explicà que «dels vuit-cents concerts que he fet, el més bonic va ser a l'Auditori, torn a un lloc especial».

L'artista mexicana Thalía, tot i patir ejet-lag, mostrà la seva emoció per cantar en la gala «estic fascinada, aquesta terra és fabulosa».

Desplegament tècnic
En la producció i realització de la gala hi faran feina un centenar de professionals. Deu càmeres i un nou equip d'il·luminació que serà protagonista del decorat. Pantalles de projecció lateral i de retroprojecció central oferiran imatges preenregistrades de la badia de Palma que es projectaran com a fons d'actuació. Imatges de la murada en la qual està enclavat el museu serviran de separació entre actuacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris