muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Un ambient selecte per a una gran festa

Les anècdotes se succeïren en una inauguració que reuní més de mil convidats en Es Baluard

JOANA NICOLAU.Palma.
És impossible recordar en el temps un esdeveniment cultural que hagi congregat a Mallorca tantes personalitats per metre quadrat com les reunides amb motiu de la inauguració d'Es Baluard. Aquesta conclusió era compartida divendres vespre per molts dels convidats a l'acte. I és que, encara que tan sols la presència dels monarques espanyols, Joan Carles i Sofia, ja evidenciava la importància de la vetlada, l'assistència de la baronessa Thyssen, de Pilar Belzunce de Chillida, Fernando Almansa, el nobeJean Dausset; Helen Maria Montgomery, presidenta de la casa Sotheby's de Madrid; Santiago de Ybarra, president del grup Vocento; Alfonso Fierro, el president de la corporació IBV, Alfonso Bassagoiti, la pelletera Elena Benarroch, entre un llarg i llarg seguit de personalitats tant de les Balears com vingudes de fora, convertiren la festa en un selecte esdeveniment.

Els convidats, representatius de tots els sectors de la societat i molt en concret de la cultura, s'esmerçaren al màxim en tots els detalls per contribuir que la nit fos un èxit. La distinció i sobrietat de les senyores, a to amb els vestits obscurs dels senyors, fou quant a vestimenta el més destacat. La fredor que feia descartà que moltes lluïssin vestits de còctel, però a canvi no mancaren els grans foulards i vistosos i coloristes mantells a conjunt amb els complements. Les sabates foren les estrelles. Fins i tot la batlessa Cirer, vestida de color xampany molt discret, reconegué molt contenta que per a l'ocasió havia deixat de banda les sabates planes per uns talons d'agulla que l'estilitzaven força. De la comitiva que acompanyava els monarques, al marge de la presidenta Munar, com sempre impecable, de blanc trencat, cal una menció especial a les sabates roses de la directora insular de Cultura, Dolça Mulet. Eren uns stilettos de color rosa que imitaven la pintura d'estucat força originals.

Com a curiositat, val a dir que la baronessa Thyssen, seguint la darrera moda, no portava calces. Vestia molt elegant i es mostrà molt simpàtica i encantadora en tot moment. Com no podia ser d'altra manera en una nit amb molta cultura, la bohèmia i l'excentricitat també hi feren acte de presència. Per esmentar-ne alguns exemples, Rebecca Horn aparegué amb un espectacular turbant que li cobria tot el cap; el pintor Ripollès es decorà el cap amb unes antenes color verd i una flor a la boca; i el nord-americà Dennis Oppenheim seguí la seva línia de texans amb esportives.

Durant la vetlada es pogueren observar múltiples anècdotes i situacions que evindenciaven el bon ambient. Fins i tot els polítics de diferents colors semblaven divendres germans d'allò més ben compenetrats. Damià Pons es permeté advertir el delegat del Govern, Miquel Ramis, que anàs alerta amb un quadre de Joaquim Mir, La cala encantada, cedit per la Fundació Aena, perquè si la ministra el veia se l'enduria al Reina Sofia tot d'una que pogués. Els grans protagonistes, emperò, foren els monarques. La presidenta Munar estigué molt pendent i cordial amb la reina, la qual també intercanvià impressions sobre la futura princesa d'Astúries, Letizia Ortiz, amb Marily Col i alguns periodistes destacant, entre d'altres aspectes, que «és una jove encantadora i molt preparada». Una de les anècdotes més significades de la vetlada l'oferí el rei Joan Carles. Fa 25 anys el rei esmentà a Pere A. Serra la possibilitat de realitzar una intervenció per incentivar la cultura a les Balears i ahir el president de la Fundació Es Baluard, després de veure el rei satisfet amb el resultat del museu, atorgà màxim protagonisme al rei com a impulsor de la idea d'aquest centre. En resposta a aquesta al·lusió, Joan Carles I, després d'adreçar-se al responsable de la Casa Reial, Alberto Aza, fora de tot protocol, demanà dir unes paraules. Així, lloà la iniciativa i donà les gràcies a Pere A. Serra per fer-lo partícep del museu. Cal recordar que el rei Joan Carles és el president d'honor del Patronat d'Es Baluard.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris