algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

Es Baluard rep un ventall de floretes de la classe social, política i econòmica

Coincidiren que es reactiva una zona degradada i que serà un gran atractiu turístic

JOAN FLAQUER. El portaveu oficial del Govern i conseller de Turisme va destacar que «és un abans i un després de les Balears. Omple un buit que tenia tant Palma com Mallorca i reforça la nostra imatge com a destinació turística».

FRANCESC ANTICH. El portaveu de l'oposició al Parlament i secretari general del PSIB-PSOE va considerar «que amb la rehabilitació l'espai artístic ha quedat molt integrat dins allò que era el Baluard. És un reclam importantíssim a l'hora d'oferir una proposta cultural a Palma».

CATALINA CIRER. La batlessa de Palma va recordar que «havia fet un seguiment de tota l'evolució del museu fins a la inauguració de divendres i s'ha recuperat un espai preciós, que fins ara era inaccessible. L'entorn es complementa amb una obra artística d'allò més completa i interessant». Cirer va agrair l'esforç a la Fundació d'Art Serra.

ANTONI ROIG. El portaveu de l'oposició municipal va valorar que, «com a usuari de la cultura, crec que estam davant una experiència molt important que farà molt de bé a la ciutat. Me'n vaig amb ganes de tornar-hi per gaudir-ne tranquil·lament».

AVEL·LÍ BLASCO. El rector de la UIB va afirmar que, «arquitectònicament, el museu ha quedat molt bé». A més, davant l'extensa oferta pictòrica, es va estimar més tornar-hi «amb més temps i sense multituds».

ÀNGEL REIGOSA. El president del Tribunal Superior de Justícia de Balears va subratllar que «es recupera un tros de ciutat».

JOSEP OLIVER. El president de la patronal Caeb va considerar que «el museu està ben dotat. El més destacable és la recuperació d'un lloc emblemàtic de la badia de Palma que estava degradat. Serà un atractiu més per a la ciutat».

LLORENÇ HUGUET. Pel president de Sa Nostra, «aquest museu és bo per a la ciutat i per al turisme i estic convençut que serà un punt de referència. Li desig els majors èxits possibles per al futur».

VICENT SALA. El president estatal de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) va assegurar que «és excepcional. Tot i que en aquests moments no he pogut detenir-me en les obres, crec que atraurà turistes».

GABRIEL SAGRISTÀ. El director d'Expansió de la CAM opina que «el museu m'ha encantat, estic convençut que necessitam centres com aquest per allargar la temporada turística. A més, m'ha agradat molt el fet que ocupi un espai que es trobava infrautilitzat».

GABRIEL ESCARRER. Pel president del Grup Sol Meliá, «aquest museu és un gran encert per a les Balears. Amb el turisme hem de tenir en compte altres al·licients que no siguin el sol i la platja. Hem de cercar nous jaciments de mercat, com és el cultural».

MIQUEL RAMIS. El màxim accionista de la cadena hotelera Grupotel i batle de Muro va afirmar que «a Mallorca feia falta un museu d'aquestes característiques. Tant l'edifici com la ubicació són fantàstiques. Serà positiu des de tots els punts de vista, tant turístic com social».

SCHÖRGHUBHER. El president del grup hoteler i immobiliari Schörghubher, propietari de l'hotel Arabella Sheraton, es va mostrar impressionat per l'obra. «Molt interessant i molt respectuosa amb l'entorn», afirmà.

VICENÇ ROTGER. El conseller delegat de la Distribuïdora Rotger i conseller de la Societat Anònima Esportiva Reial Mallorca ho tenia clar: «Tot això és molt bo per a Palma».

FRANCISCO CONRADO. El delegat general a Balears de la Caixa es mostrà impressionat. «És esplèndid, m'alegr molt per la ciutat. La construcció d'un museu d'aquestes característiques dinamitzarà la vida social i cultural de Palma. Tot el conjunt m'agrada, però la situació és extraordinària. Estic segur que beneficiarà l'activitat turística», digué.

JOAN MARCH. Pel president de la Fundació Juan March, Es Baluard «és un espai preciós. Crec que s'hi faran coses molt interessants. M'agrada com s'ha concebut».

FRANCESC VERDÚ. El conseller delegat de Banca March va afirmar que «el que he vist m'ha entusiasmat. L'edifici és una molt bona relació entre el paisatge i la modernitat. Aquesta oferta cultural i artística enriqueix l'Illa. Serà positiu per competir amb altres destinacions».

LLUÍS CORRAL. El president del Col·legi d'Arquitectes explicà que des del seu punt de vista la feina que s'hi ha fet «és molt correcta. El contrast entre el formigó blanc i el llenç de la muralla conjuguen perfectament una obra contemporània amb elements preexistents».

PERE OLLERS.El president d'Arca assegurà que «després de 20 anys de degradació iniciatives com aquestes són lloables i, a més, podrien ser un important atractiu per al turisme cultural cap a les Illes Balears».

SOLEDAD SARABIA. Per la presidenta de la Federació d'Entitats Ciutadanes, Es Baluard «és un espai cultural importantíssim» i no va dubtar que «Palma necessita aquestes iniciatives».

KARIN KÖLLER. La cònsol d'Alemanya afirmà que «aquesta primera impressió és molt positiva i consider que serà una interessant oferta per als residents i turistes».

A. GENOVART. L'administrador diocesà i màxima autoritat eclesiàstica fins que el bisbe Jesús Murgui prengui possessió va assegurar que «crec que serà una joia per a Mallorca».

JEAN DAUSSET. Del món de la salut, el premi Nobel de Medicina 1980 just tenia una paraula: «Fantàstic».

FRANCISCO KOVACS. El president de la Fundació Kovacs va afirmar que el conjunt «és emblemàtic per a Malloca» i va vaticinar que «serà més valorat amb el pas del temps».

JOSEP CARBONERO. El doctor va definir el museu d'«absolutament espectacular. Hi ha moltes obres i pràcticament totes m'han agradat. Els mallorquins tindrem l'oportunitat de passar-hi estones molt bones i ben interessants».

JOAN BUADES. És «impressionant», assegurà el misser.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris