muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

«Aquestes pintures de Miró mostren que la seva obra també s'inspira en l'univers»

Els visitants d'Es Baluard gaudiren del dia de portes obertes

J.C. Palma.
Foren moltes les persones que s'acostaren en el dia d'ahir a Es Baluard per conèixer, en la seva primera jornada de portes obertes, la remodelació arquitectònica de les seves murades renaixentistes i el que s'hi amagava darrere en forma d'art contemporani.

L'esperit general era de satisfacció pels resultats aconseguits en la reforma del baluard de Sant Pere, tant exteriorment com en les sales i espais d'exposició. En tots els racons se sentien comentaris d'elogi i sorpresa per la privilegiada ubicació del museu, les belles vistes cap a la badia de Palma en un dia que hi acompanyà per aquells que volgueren passejar per les murades i prendre el sol o fer un cafè a la cafeteria de la terrassa posterior.

Joan Oliver i Manuel Culebras són dos amics que volgueren, com moltes més persones, aprofitar l'ocasió i visitar els primers el museu. Contemplant el treball pictòric de Miró, Joan Oliver comentà que l'obra del català «és molt còsmica. No me n'entenc d'art, però sense que ningú no m'ho expliqui puc veure el que intentava transmetre. El museu és molt interessant i ara ja tenim un espai que podem comparar amb altres, com el Guggenheim de Bilbao». Per altra banda, Manuel Culebras destacà la feina en la reconstrucció de l'edifici: «Ja m'agradaria a mi tenir una casa amb la mateixa arquitectura», reconegué amb admiració.

Caminant pel passeig de Ronda a dalt de la murada, Elena Llompart i Joana Bibiloni gaudien de les vistes privilegiades i aprofitaren per fer fotografies de la catedral. «Des de sempre hem visitat museus en els nostres viatges i ja era ben hora de tenir-ne un com aquest, que ha quedat ben reeixit. Ara ja no tenim res per envejar a la resta de ciutats amb museus d'art», confirmaren ambdues.

Famílies senceres aprofitaren per acostar-se al Baluard, amb els més petits corrent per amunt i per avall, sorprenent-se a cada racó amb les troballes. Javi Pujol, un al·lotet que encara no té 10 anys i acompanyat de Xisca Arbona i Agnès Ambròs, explicà tímidament: «He vist quadres de Miró. A l'escola ens l'han explicat i els he reconegut. A més m'han entrevistat i sortiré a la tele!», confessà emocionat.

Varen ser molts els sentiments que provocaren en els més menuts les obres d'art, ja que es deixaren seduir de manera especial tant pels colors com per les formes de les peces que componen el fons artístic d'Es Baluard.

Arribant a les plantes del soterrani, just a la porta de l'Aljub, Jordi, Martín, Tania, Pau i Marina, un grupet de nins ben alegres, comentaren que el que més els havia agradat era el racó de les rates, fent referència a l'obra de Ferran Aguiló Sèquia, l'aljub «i la balena!», cridà un d'ells, iniciant una discussió amb els seus amics sobre si l'aigua de la instal·lació de Rebeca Horn estava freda o calenta. Les seves mares, Patricia Silva i Meritxell Penedès, aprofitaren per recalcar que als balears se'ls hauria de fer el museu més accessible.

Ja dins l'Aljub, Miquel Àngel Alba, portaveu imposat a l'instant per un grup de joves de Mancor de la Vall i Inca, comentà que «tot i que les obres són molt estranyes, ens agrada molt, especialment aquesta zona. Podria haver-hi algú que ens explicàs una mica l'exposició. Les vistes són espectaculars, encara que la coa que hem fet per entrar, de més d'una hora, ha estat el més fotut», digué assenyalant les crosses del seu amic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris