algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El poble omple Es Baluard

El gran públic va mostrar el seu interès per conèixer el nou espai cultural i hi acudí de manera massiva

104390

La gent va acudir de manera massiva al Baluard.

JOAN TORRES.

SEBASTIÀ BENNASAR. Palma.
Un total de 2.301 persones visità ahir el Museu d'Art Modern i Contemporani Es Baluard entre les 14.00 i les 19.30 hores. Fonts de l'entitat explicaren a Diari de Balears que des de les 18.30 hores s'informà la gent que feia coa que no podrien accedir al museu. N'hi havia per a més d'una hora d'espera i els interessats a entrar a l'edifici arribaven fins al pont de la Riera.

El personal del museu va anar dosificant l'accés a les instal·lacions per evitar la saturació de les sales. Així, facilitaren la contemplació de les obres d'art que integren Es Baluard Any 0, l'exposició inaugural del nou espai cultural.

Aquestes xifres mostren ben a les clares l'expectació que hi ha a la ciutat de Palma per visitar aquest nou centre artístic. Els ciutadans que ho destigin tindran l'oportunitat de gaudir de la segona jornada de portes obertes del museu, des de les deu d'avui dematí.

Un dels fets més destacats va ser la presència de moltes famílies amb infants de pocs anys, parelles, grups d'amics... Gent molt diversa que volia conèixer aquesta oferta cultural. Tothom quedà admirat per la recuperació arquitectònica de l'entorn i també per la varietat de les obres d'art i del períodes reflectits en la mostra inaugural. Fins i tot, ahir repetiren visita alguns dels convidats de la festa inaugural, com ara Pilar Belzunce, viuda de Chillida, i el seu fill Luis.

Molts dels ciutadans que acudiren al museu explicaren que «és una gran idea que en els seus primers dies de vida s'hi faciliti l'accés de franc, perquè tothom pugui conèixer la rehabilitació de l'edifici i les obres del seu fons».

I l'admiració que Es Baluard causava ahir a la gent del carrer era compartida també pel miler llarg de convidats que assistí, divendres, a l'acte presidit pels reis Joan Carles i Sofia. Els elogis arribaven des de tots els sectors.

D'altra banda, el saló d'actes del centre d'art acollí ahir el seu primer acte públic -llevat de presentacions a la premsa- amb la conferència de Doris von Drathen, sobre El moviment en el treball de Rebecca Horn, i que va congregar un públic nombrós.

En definitiva, el museu ja està complint la funció per a la qual es creà: que els ciutadans estiguin més a prop de l'art.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris