nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
22°

Un acusat renuncia a Palma a l'advocat d'ofici perquè és dona

El sospitós s'enfronta amb una condemna de quatre anys de presó

A les 12.00 hores d'ahir havia de tenir lloc un judici al Jutjat Penal número 5 de Palma contra un ciutadà lituà, de 31 anys d'edat, acusat de sostreure un vehicle a la Platja de Palma. Els fets es remunten a l'11 d'agost del 2003.

Segons l'acusació, l'arrestat entrà en un garatge que era obert i s'introduí en un cotxe BMW que tenia les claus posades. Tot seguit el posà en marxa i fugí. El propietari de l'habitatge es temé que volien robar-li el cotxe i tancà la porta del garatge, però el sospitós, la identitat del qual és Igor Naida, se n'anà escapat.

Poc després se'l localitzà a Alcúdia i fou arrestat per la Policia Local i per la Guàrdia Civil. La Benemèrita el posà a disposició judicial, al Jutjat de Guàrdia d'Inca, i el magistrat l'envià a presó i el cas passà a Palma. El Ministeri Fiscal sol·licitava pels fets una condemna de quatre anys de presó.

La vista havia de ser ahir a les 12.00 hores, però s'endarrerí devers tres quarts perquè hi faltava un intèrpret. Quan el traductor arribà, l'acusat, engrillonat i acompanyat per dues agents del Cos Nacional de Policia perquè és bastant agressiu, pujà a l'estrada. Poc després arribà la seva advocada d'ofici i li va dir que podia acceptar l'expulsió al seu país si s'anul·lava el judici o, en cas contrari, enfrontar-se amb una petició de quatre anys de presó.

L'acusat va fer el «sord» i quan li demanaren què s'estimava més respongué que no volia que el defensàs cap dona. L'advocada no tingué més remei que renunciar-hi. Així, el judici s'ajornà fins divendres, perquè s'ha de designar un altre advocat. Sorprèn la casualitat que en la vista d'ahir tant el jutge, com el fiscal, la secretària judicial i l'intèrpret fossin dones.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris