nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
15°

El Club Nàutic de Cala Rajada projecta una ampliació del moll

La directiva presenta el projecte als diferents sectors de la societat

El Club Nàutic de Cala Rajada projecta una ampliació del port esportiu amb la construcció d'al voltant de 90 nous amarraments i la perllongació del braç del moll actual. La direcció del Club Nàutic, que no va voler pronunciar-s'hi, ha iniciat tota una ronda de contactes amb els diferents sectors de la societat amb la finalitat de trobar el màxim consens. Així, cerca el suport dels diferents partits polítics del Consistori, de les associacions de veïns o dels hotelers.

Aquesta setmana membres de la directiva ja s'han reunit amb la confraria de pescadors de Cala Rajada, que en aquests moments estudia el projecte d'ampliació. Els nous amarraments se sumarien als que hi ha en l'actualitat i passarien de 200.

L'ampliació dels amarraments projectada pel Club nàutic tindria lloc des del racó de ses Graneres de Cala Rajada i donaria una nova fesomia al moll. Des de la directiva no varen voler donar a conèixer aquest projecte fins que no s'hagi presentat als diferents sectors de la societat.

Segons ha pogut saber aquest diari, a banda de l'ampliació del moll esportiu, hi ha en marxa un altre projecte que seria el de perllongar el braç actual del moll des d'on avui surten els vaixells cap a Ciutadella, que en principi podria quedar per a ús del Club Nàutic.

Les ampliacions del moll esportiu mai no estan exemptes de polèmica. El darrer moll que s'ha ampliat ha estat el de la Colònia de Sant Pere, actuació que acabà l'any passat i que va topar amb una gran oposició. En el cas de Cala Rajada hi ha un antecedent. Així, en el 98 es va parlar de l'ampliació del moll.

Ara ens trobam davant un nou projecte del Club Nàutic amb menys amarraments que els projectats fa cinc anys, que va ser quan es va produir una gran mobilització en contra. Per aquest motiu es va crear una plataforma en contra de l'ampliació i foren molts els sectors que hi mostraren el seu rebuig, des de veïns, pescadors, hotelers i partits polítics. Les raons que al·legaren en el seu moment foren el fort impacte paisatgístic. Llavors es va parlar d'una macroampliació que ara serà més reduïda.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris