cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

La UGT planta la reunió amb la cúpula de Majorica i n'augura la deslocalització

La direcció no convocà els comitès d'empresa ni lliurà ordre del dia


La reunió convocada per ahir matí en algun lloc que no ha transcendit de Palma per part de l'actual direcció general de Majorica, Drasan Limited, que ha obtingut el 50 per cent de les accions de l'empresa, derivà en dues situacions prou diferents. Per una banda, el sindicat de UGT plantà la cúpula de Majorica i no assistí a l'encontre i d'altra banda, el sindicat majoritari dels centres de treball de la factoria i de tendes, CCOO, només tragué en clar de l'actual direcció que en els propers dies es lliuraria el pla de viabilitat amb una retallada traumàtica de personal.

El delegat sindical de UGT a Manacor, Guillem Vadell, va argumentar que havien desistit d'assistir a la reunió d'ahir perquè «cap dels tres comitès d'empresa no havien estat convocats» i que no els havien passat un ordre del dia preestablert. Tenint en compte la situació que estan vivint els treballadors de Majorica, «entenem que no és prudent, per les connotacions socials que comporta, reunir-se amb la direcció de l'empresa i la setmana que ve presentar un pla social que impliqui una reducció de la plantilla dramàtica».

Els comitès d'empresa respongueren indignats a la convocatòria de reunió que prescindia d'ells. El president del comitè de joies, José Luís, carregà contra la «informalitat» de l'empresa en convocar només els dos sindicats a un encontre «totalment informal».

Per la seva banda, el sindicalista Vadell advertí de la intenció de «deslocalitzar» la factoria de Majorica a Manacor i cercar altres indústries de l'estranger amb una mà d'obra més barata. En aquest cas, sembla que Drasan Limited, com a filial del grup internacional Saga, podria dur-se'n la producció a Àsia. Però tot roman encara sense confirmar a l'espera de nous esdeveniments.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris