lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

El Govern proposa María Umbert com a cap de la tele autonòmica

L'actual directora de Gabinet és una de les mans dretes de Matas

El Consell de Govern ha proposat l'actual directora general de Gabinet del president Jaume Matas, María Umbert Cantalapiedra, com a directora general de l'ens públic de Ràdio Televisió de les Illes Balears (RTIB). Aquesta proposta serà remesa al Consell d'Administració de la companyia, en el qual representants del PP, d'UM, del PSIB, d'EU-EV i del PSM-EN hauran d'emetre la seva opinió sobre el nomenament d'Umbert. Tanmateix, segons va recordar ahir el portaveu del Govern i conseller de Turisme, Joan Flaquer, l'Executiu pot nomenar Umbert a pesar que el Consell d'Administració de l'RTIB no l'aconselli.

Ahir mateix ja es varen sentir les primeres crítiques, com la del portaveu del PSM, Pere Sampol, que diu que a través d'Umbert l'Executiu vol «controlar l'ens», i la del diputat del PSIB, Francesc Quetglas, que va assegurar que no té «el perfil adequat» per crear una televisió «plural». En aquest sentit, Flaquer va assegurar que no volia entrar «en aquesta dinàmica» i va recordar que els directors generals de televisions de comunitats autònomes governades pel PSOE són destacats dirigents socialistes.

María Umbert va néixer a Madrid el 1965, per tant enguany farà 39 anys, i resideix a Palma des de 1994. Segons consta en el currículum vitae oferit pel Govern, és llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid.

A Palma ha estat cap del Servei de Seguretat i Drets Ciutadans a la Delegació del Govern, fins que el 1999 va ser nomenada secretària provincial de l'Insalud i cap del Servei de Contractació Administrativa. El 2002 va tornar als mitjans de comunicació per exercir les funcions de subdirectora de Programes i Informatius de TVE Balears fins el 2003.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris