lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

L'oposició veu un «nou pas enrere» en la retallada del parc de l'Albufera

El PSM, EU-EV i GOB rebutgen el camp de golf previst a la zona

El PSM, Esquerra Unida-Els Verds i el GOB van denunciar ahir el «nou pas enrere» que suposarà l'anul·lació, per part del Govern balear, de l'ampliació del parc natural de l'Albufera aprovada pel Pacte. L'esquerra ecologista va rebutjar la construcció a la zona d'un camp de golf i va criticar el «retrocés sense precedents» en política de protecció d'espais naturals.

L'exconsellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, acusà el Govern d'estar «sotmès» als designis dels empresaris turístics i urbanístics. La diputada d'EU-EV afirmà que la decisió, que avui prendrà el Govern, demostra que al PP «només li interessa el negoci, no protegir». Rosselló avança que denunciarà la mesura a la Unió Europea i recordà que l'ampliació del parc es va aprovar, en part, perquè la UE aconsellava protegir l'única zona on nidifica l'abellerol.

El portaveu del PSM al Consell de Mallorca, Antoni Alorda, qualificà de «pas enrere» la reducció del parc i considerà que «el Pacte PP-UM ha estat nefast a nivell territorial». El nacionalista avançà que el seu partit emprendrà iniciatives parlamentàries perquè la «retallada» no té ni consens ni suport científic. Alorda demanà al conseller de Medi Ambient, Jaume Font, «que faci marxa enrere o que dimiteixi».

El GoOB assegurà que «amb la desprotecció d'aquesta zona el Govern possibilita la construcció del camp de golf, la destrucció de la colònia d'abellerols i la pèrdua d'una àrea d'esmorteïment d'impactes sobre la zona humida protegida». Amb les mesures aplicades pel Govern del PP -derogació dels parcs de Llevant i Cala d'Hort- les Balears han passat a ser la comunitat amb menys territori protegit per habitant.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris