cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

SU no renunciarà a l'entitat local menor i s'apropa a UM i PSOE

Sur Unificat no està satisfet amb la junta municipal de districte

68774

Sur Unificat no està del tot satisfet amb l'oferta del PP de junta municipal de districte


Segons passen els dies, la crisi política de ses Salines sembla allunyar-se d'una solució definitiva, al menys fins a les eleccions generals del març. El grup Sur Unificat de la Colònia de Sant Jordi, ara peça clau per a un futur pacte de majories que asseguri la governabilitat a ses Salines, ha afirmat que difícilment renunciarà a la figura d'entitat local menor. Aquest fet, l'allunyaria d'un possible pacte amb el batle, Sebastià Vidal del PP i per contra, l'aproparia a UM i a PSOE. No obstant això, malgrat la reunió mantinguda despús-ahir pels els membres de SU, encara tot resta obert.

El portaveu de Sur Unificat, Joan Bauçà, va admetre ahir, després d'haver-se reunit amb la seva junta local que «ens és molt difícil renunciar a la nostra principal reivindicació: l'entitat local menor per a la Colònia» i al mateix temps, advertí que «no ens satisfà la figura que ens ha ofert el PP, la junta municipal de districte, perquè atorga plena potestat al batle per damunt del president de la junta local de SU».

Per la qual cosa, l'oferta que féu el PP a SU sobre la creació de la junta municipal de districte com a contraprestació per poder pactar, ara queda molt per terra i s'obren les portes per a un futur pacte amb UM i PSOE.

El portaveu de SU afegí que ara «adreçarem a tots els caps de llista dels diferents partits un esborrany amb la nostra proposta per la qual exigim: el partit més votat a la Colònia, en aquest cas Sur unificat, ha de ser el que presideixi la junta de la Colònia». La segona proposta, va encaminada que a la Colònia «hi hagi una representació de cada partit i segons els resulatats de les eleccions, el nostre partit fou el més votat», explicà Bauçà. En definitiva, SU vol evitar que els problemes de ses Salines interfereixin i passin per davant dels de la Colònia.

Tanmateix, Bauçà avançà que ara la proposta que el passat dimecres fou pactada pels membres del SU ha de ser estudiada per un jurista per tal de veure si «és viable des del punt de vista legal».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris