cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Cort promet que el Son Dureta II se situarà «apartat» del monestir

El PP rebutja la creació de comissions sobre Son Espases i Megapark

El grup municipal popular aprovà en el ple d'ahir les mesures anunciades pel tinent de batle d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, per impedir que s'urbanitzi l'entorn rural del Secar de la Real i que es construeixi un geriàtric privat devora el futur hospital de referència.

Però l'equip de govern vol anar més enllà a l'hora de protegir la zona. En aquest sentit, De Santos va prometre que el Son Dureta II estarà ubicat «dins Son Espases, però el més allunyat possible del monestir, ja que volem que la banda més propera estigui reservada a zones verdes». A més, el tinent de batle confirmà que s'establirà un mecanisme perquè l'àrea de transició en creixement que actualment envolta el temple cistercenc de la Real gaudeixi del grau màxim de protecció «mediambiental, territorial i cultural».

Aquestes «notícies» foren rebudes amb satisfacció per part de l'oposició. Però poc després l'acord general donà pas als episodis més tensos del ple, que coincidiren amb el moment en què la majoria popular a l'Ajuntament de Palma rebutjava la creació de les dues comissions d'investigació que propugnaven els partits de l'oposició (PSOE, EU-EV i PSM): una sobre la compra de Son Espases i l'altre sobre el cas Megapark. L'equip de govern va justificar aquesta decisió aferrant-se al fet que ambdues actuacions ja estaven sent investigades en diferents àmbits.

L'oposició, desconsolada, insistí que l'operació d'adquisició de Son Espases continuava plantejant dubtes, sobretot relatives a «l'elevat» preu que s'havia pagat per la finca. Una altra qüestió que queda a l'aire i que provoca la inquietud de l'oposició és el futur emplaçament dels residencials que finalment no es faran a la Real. De Santos assegurà que si el Pla Territorial els ubica novament a Palma «serà Cort qui decideixi on».

En el cas de la discoteca Megarena -situada al complex Megapark de s'Arenal- els partits d'esquerra tornaren a demanar perquè no s'havia tancat el local, una vegada demostrat que funcionava sense les oportunes llicències. I és que des de fa mesos PSOE, PSM i EU-EV vénen denunciant «tracte de favor» de la Gerència d'Urbanisme respecte de l'empresari de l'oci, Bartomeu Cursach, propietari de l'esmentat complex. Així doncs, la crida al consens i a la distensió que va fer De Santos el passat dimecres no va tenir la resposta que ell esperava per part dels grups municipals, que investigaran aquests «casos» pel seu compte.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris