nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

El 61% d'usuaris del Telèfon de l'Esperança a les Balears són dones

Aquesta estadística reflecteix les trucades fetes durant l'any 2003


El 61 per cent de les cridades rebudes al Telèfon de l'Esperança de les Balears són realitzades per dones. Aquestes són les estadístiques del 2003, donades a conèixer ahir per Mariano Gastalver, director de l'associació d'assistència telefònica. El total de trucades registrat va ser de 2.826, xifra que no varia gaire respecte de les d'anys anteriors.

Per edats, la gent que més consultes va dur a terme és la compresa entre 36 i 40 anys. Per estat civil, els fadrins representen un 28'8% del total, mentre que els casats en suposen un 17'8%. Més de la meitat dels problemes que generen la telefonada de l'usuari, en concret un 52'9%, són d'origen psicològic. I en aquest àmbit, hi destaquen sobretot la soledat i la depressió.

El Telèfon de l'Esperança és una ONG que funciona les 24 hores del dia els 365 dies de l'any. I té el suport d'una quarantena de voluntaris, dividits en dos grups. D'una banda, hi ha els orientadors. Són les persones que intervenen primer. I de l'altra, els professionals -psicòlegs, assistents socials, advocats... Segons la situació de l'usuari, els orientadors el deriven cap a un especialista en concret.

Els mesos de més demanda foren l'agost i el desembre. En aquest sentit, Mariano Gastalver explicà que «en aquests moments de l'any és quan les famílies passen més temps plegades, o al revés, quan més es nota la soledat. Però, en tot cas, resulta difícil treure'n conclusions, perquè els mesos en què rebem més peticions d'ajuda canvien d'un any a un altre».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris