nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El PSIB exigeix que Govern, CIM i Cort puguin cogestionar l'aeroport

Antich defensarà al Parlament l'inici de la negociació amb l'Estat


El secretari general del PSIB i cap de llista d'aquest partit a les eleccions generals, Francesc Antich, i el seu company al Palament Francesc Quetglas reclamaren ahir que l'Estat cedeixi la cogestió dels aeroports, entre aquests el de Son Sant Joan, al Govern autonòmic, al Consell Insular de Mallorca (CIM) i a Cort. La reivindicació s'estén també a la resta d'aeroports, consells insulars i ajuntaments de les Illes.

Antich presentà ahir una moció al Parlament per instar el Govern a demanar de manera formal a l'Executiu de l'Estat l'inici de negociacions amb vista a aconseguir aquest objectiu. L'expresident del Govern va recordar que «la societat de les Illes Balears està sensibilitzada quant a les infraestructures aeronàutiques, que tenen una repercussió enorme sobre els ciutadans». En aquest sentit, criticà que el model actual de gestió d'Aena «és un dels més centralistes d'Europa». I subratllà el relleu turístic i econòmic que tenen els aeroports per a les Balears.

Per la seva banda, Quetglas corregí Antich i assegurà que la gestió d'Aena és «la més centralista del món» i en censurà el sistema actual, «desfasat» i que es distingeix per «l'ocultisme comptable practicat per Aena».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris