cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
21°

Michavila diu que Moncloa estudia si actua contra Carod davant la llei

El ministre, reunit amb Cardenal a Palma, espera escoltar el conseller

El ministre de Justícia, José María Michavila, va admetre ahir que el Govern central pot «instar el fiscal (general) a investigar» la reunió entre l'exconseller en cap de la Generalitat i encara membre del govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira i ETA. És més, va avançar que l'Executiu «és a l'espera de les seves pròpies paraules» per emprendre aquestes accions legals contra el dirigent d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Carod-Rovira té previst comparèixer avui davant el Parlament de Catalunya per explicar el contingut de la seva reunió amb ETA que va tenir lloc a la Catalunya Nord.

Michavila va avançar aquestes intencions ahir després de mantenir una reunió a Palma amb el fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, i amb el president Jaume Matas i la vicepresidenta Rosa Estaràs. El ministre havia de firmar la cessió per part del Govern al ministeri de l'antiga seu de l'ONCE, a la plaça de Berenguer de Palou, per ubicar-hi la Fiscalia de les Balears. Per la seva part, Cardenal és a Palma presidint unes jornades de feina amb els fiscals en cap d'arreu de l'Estat.

Precisament, el fiscal general de l'Estat va assegurar que «formalment» encara no ha obert diligències contra Carod-Rovira, però que està «recopilant informacions». Pel que fa a l'espionatge a què podria haver estat sotmès per part del Centre estatal d'Intel·ligència (CNI) l'exconseller en cap de la Generalitat, el fiscal general va assegurar que «encara no m'hi he posat» perquè, entre altres motius, «aquests tipus de consideracions estan tenint lloc ara». Tanmateix, va recordar que qualsevol denúncia que es faci contra fets delictius que s'hagin pogut produït a la Catalunya Nord ha de ser presentada davant la sala segona del Tribunal Superior.

Pel que fa al possible espionatge per part del CNI, Michavila va considerar que aquestes «especulacions» són «un disbarat» ja que les Forces de Seguretat «haurien detingut aquests delinqüents i assassins. Són els primers interessats, com demostren cada dia jugant-se la vida, a perseguir ETA, a detenir terroristes».

Michavila va possar de defensar les forces de seguretat a contraatacar i va assegurar que «Carod seria una persona poc relevant, si no fos perquè és el soci de Zapatero en la política espanyola. Resulta que té un càrrec al govern socialista de Catalunya i Zapatero ha d'explicar perquè té com a soci una persona que té reunions amb ETA». Igualment, el ministre va acusar Carod-Rovira d'haver-se oposat a lleis «per deixar de pagar amb els nostres imposts ETA, per expulsar de la democràcia un instrument d'ETA i per fer complir íntegrament les condemnes» als etarres.

En aquest sentit, va assegurar que allò que ha fet el conseller sense cartera de la Generalitat «no correspon a un demòcrata, no ha de tenir reunions clandestines amb els terroristes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris