cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

Mor el polític d'UM Ferran Trujillo després de patir una llarga malaltia

Fou regidor de Cort i actualment era conseller insular de Presidència

El polític d'Unió Mallorquina Ferran Trujillo va morir ahir a la nit a la clínica Rotger afectat per una llarga malaltia. Trujillo, de 43 anys d'edat, havia estat regidor de Cort i actualment era conseller de Presidència del Consell de Mallorca. La seva mort causà ahir una gran consternació i sorpresa en la classe política balear, que coincidí a destacar la seva tasca i a qualificar-lo com una «excel·lent persona».

Tota la cúpula d'UM es va dirigir ahir a la Clínica Rotger per fer costat a la família. Abans de ser incinerat, el seu cos serà vetllat avui a Sant Valentí. La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, va lamentar la pèrdua d'«un amic» que «serà difícil de superar». La presidenta va destacar la seva militància activa i el «molt bon treball» que va fer per Palma.

Ferran Trujillo i Zaforteza va néixer a Palma l'any 1960. Estava casat i era pare de tres fills. Llicenciat en dret, l'any 1993 fou elegit membre del Consell Polític d'UM, del Comitè Executiu d'aquest partit. Aquell mateix any va concórrer per primer pic a unes eleccions, ho va fer encapçalant la candidatura dels nacionalistes al Senat. Dos anys més tard seria elegit com a número tres a les llistes autonòmiques.

El 1998 fou proclamat candidat d'Unió Mallorquina a la batlia de Palma i seria elegit regidor de Cort a les eleccions del juny de 1999. Des d'aquell moment i fins el 2003 fou l'únic regidor d'Um a Palma. L'any 2003 va repetir com a candidat però no obtingué representació. Aquest mateix any seria designat conseller de Presidència del Consell de Mallorca, càrrec que ocupà fins a la seva mort.

L'exbatle de Palma i ara diputat del PP, Joan Fageda, que es mostrà molt afectat per la pèrdua, qualificà Trujillo de «cavaller». El portaveu del PSOE a Cort, Toni Roig, es mostrà sorprès per la mala notícia, el considerà una «excel·lent persona» i advertí que «l'enyorarem». L'exregidor del PSM, Sebastià Serra el definí com a «treballador», «lleial» i «gran persona» i l'exregidora d'Esquerra Unida, Lila Thomàs, que seia devora ell en els plens de Cort, es mostrà «consternada» i destacà «la feina enriquidora» que va fer a l'Ajuntament de Palma.

Els seus companys al Consell i al partit també el qualificaren d'«excel·lent persona». El portaveu del PSM al Consell, Antoni Alorda, es mostrà adolorit i lamentà la desaparició d'un home «valuos», mentre que la consellera d'EU-EV, Marilena Tugores, el considerà un «polític honrat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris