cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

«El desenvolupament dels països del Tercer Món depèn sobretot de l'escolarització de les nines»

Maria Antònia Caimari presentà a Palma l'informe d'Unicef


«L'escolarització i educació de les nines és fonamental per assegurar el desenvolupament dels països del Tercer Món». Així s'explica en un estudi internacional d'Unicef, que fou presentat ahir a Palma per Maria Antònia Caimari, presidenta de l'ONG a les Balears. Segons les dades que maneja l'organització el 70% dels 121 milions d'infants que no van a escola al Tercer Món són nines.

Isabel Llinàs, directora de l'Institut Balear de la Dona, que acompanyà Caimari a la presentació, manifestà que «les mares són les que tenen més pes en l'educació dels fills, tot i que això hauria d'estar més repartit. Per tant, l'educació de les futures mares crea un efecte multiplicador sobre l'educació de generacions futures».

L'informe incideix en la importància de les nines sobre el conjunt de la població d'infants als països subdesenvolupats, que fa que siguin «imprescindibles» per al bon funcionament i l'evolució global d'aquestes regions.

Fa un any que Unicef va posar en marxa una campanya per eliminar la desigualtat de gènere en l'educació primària i secundària. I des d'aquesta ONG es denuncia que «l'educació universal és considerada com un luxe i no com un dret humà, que els programes de desenvolupament només es concentren en els beneficis materials, sense tenir en compte el benestar dels éssers humans».

L'apartat tres de l'estudi analitza la manca d'interès de les institucions a l'hora d'invertir en l'educació de les nines. Així mateix, critica que històricament s'ha defensat que el creixement econòmic genera per si sol guanys socials de tota casta. Per contra, «l'experiència de molts d'anys de feina a països en vies de desenvolupament demostra que aquest model no es compleix». Unicef defensa que les coses van a l'inrevés, que el desenvolupament humà fomenta el progrés econòmic, perquè els països que assoliren una creixença més forta als anys noranta són aquells que «en la dècada anterior tenien indicadors socials forts».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris