cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Balears fou la comunitat autònoma on més va augmentar l'atur al 2003

L'any va tancar amb 39.800 desocupats, un 20,9% més que el 2002


L'atur va pujar a les Balears en 6.900 persones durant el 2003, fet que representa un increment del 20,9 per cent respecte de l'any anterior, el més elevat d'Espanya, per davant de Galícia (16,07 per cent), Navarra (15,29 per cent) i Canàries (13,86 per cent).

A la finalització de l'exercici, el nombre de desocupats enregistrats a la Comunitat autònoma va ascendir a 39.800 persones, situant l'índex d'atur en el 9,38 per cent o, el que és el mateix, sis dècimes percentuals menys que al tancament de 2002, segons les dades aportades per l'Enquesta de Població Activa difoses ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

No obstant això, durant 2003 es varen crear 11.100 llocs de feina a les Balears, un 2,95 per cent més que l'any anterior, i el nombre total d'ocupats va assolir les 384.400 persones. Malgrat aquestes xifres, el Conseller de Treball i Formació, Guillem de Olives, es va mostrar optimista i afirmà que «als darrers mesos s'ha produït una alentiment del creixement de l'atur a Balears». El conseller augura una millora de les dades d'ocupació al 2004.

Per la seva banda, el president de Caeb, Josep Oliver, va atribuir l'augment del nombre de desocupats a «l'estancament econòmic que ha patit les Balears els darrers anys i a l'augment de la població activa, sobretot per l'arribada massiva d'immigrants».

Els sindicats majoritaris de les Illes també es referiren a l'EPA, i manifestaren la seva preocupació. Segons els responsables d'UGT, el Govern balear hauria de prendre mesures urgents «ja que el nostre mercat laboral té problemes estructurals». Des de CCOO recordaren que, a més d'incrementar-se el nombre d'aturats, també havia augmentat la temporalitat i les contractacions a temps parcials. Segons aquest sindicat, la manca de mesures per desestacionalitzar l'economia impedeix la plena ocupació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris