cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Un estand animat però que no agrada

Els reis inauguraren ahir migdia Fitur i en el seu recorregut visitaren l'espai de Balears a la fira

Fitur 2004 obrí ahir migdia les seves portes amb la presència dels reis Joan Carles i Sofia. Una de les fires turístiques més importants d'Europa i referent indispensable per a la primera indústria de les Balears encetà una nova edició.

L'espai que les Illes ocupen a la fira turística de Madrid ha guanyat enguany en superfície, de 800 a poc més de mil metres quadrats, però ha perdut encant. El nou disseny de l'estand no agradà i, fins i tot, alguns començaren a recordar amb discreta enyorança l'anterior. Així ho veuen la majoria de representants del sector. «Manifestament millorable», exclamà el president de la Federació Hotelera de Mallorca, Pere Cañellas, mentre que el president del Foment del Turisme de Mallorca, Miquel Vicens, molt més prudent, destacà «la separació de la zona de trobades i el bar».

Certament, el bar va ser la zona més visitada de l'estand. Sobretot, perquè totes les consumicions eren gratuïtes. Un gran atractiu per als visitants professionals. El president del Govern, Jaume Matas, arribà ahir a Fitur, un dia després que l'equip de la Conselleria de Turisme. Matas jugà als escacs amb el batle de Calvià, Carlos Delgado, a qui demostrà que en qüestió d'estratègies ningú el guanya. Per la seva banda, Delgado prometé entrenar-se per no decebre els participants de l'Olimpíada d'Escacs que es durà a terme dels dia 14 al 31 d'octubre a Calvià, fet pel qual el batle calvianec no descarta inscriure's als cursos en els quals ja hi participen 177 escolars.

D'altra banda, l'exconseller de Turisme del Pacte de Progrés, Celestí Alomar, va ser el convidat que ningú esperava. Però Matas no s'assegué a jugar a escacs amb ell perquè la partida ja estava guanyada, el president ho recordà davant un nodrit grup d'empresaris dient que «fa un any el clima de crispació a Fitur era insuportable. Ara treballam tots junts per recuperar la imatge i el lideratge de Balears».

Ahir horabaixa, un dels actes més esperats de Fitur va ser la presentació de la moda Adlib a Madrid. Els blancs i atrevits dissenys d'aquest corrent genuïnament eivissenc copsaren l'atenció d'un nombrós públic al voltant de l'estand balear. En definitiva, la primera jornada de Fitur està dominada pel desencís generalitzat pel nou disseny de l'espai balear.

Però el dia d'ahir tenia, sobretot, un caire marcadament institucional. El rei Joan Carles, acompanyat per la reina, inaugurà la 24a edició de Fitur i recordà la importància de la indústria turística, que «ha estat clau en la modernització» d'Espanya.

A l'acte inaugural de la fira, els reis estigueren acompanyats pel president d'Argentina, Héctor Kirchner, i la seva dona, com també pel vicepresident primer del Govern, Rodrigo Rato, que apuntà les línies que seguirà Espanya per afrontar el «profund canvi» que experimenten les tendències mundials del sector.

Tots ells, amb els amfitrions de la mostra que té lloc al parc firal Juan Carlos I, la presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, i el batle de la capital, Alberto Ruiz Gallardón, recorregueren els deu grans pavellons que ocupa Fitur.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris