cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

Un ferit molt greu a Artà en una baralla tumultuosa de marroquins i equatorians

Un sud-americà fou ingressat amb traumatisme cranial després de rebre un fort cop

Una baralla multitudinària en un bar d'Artà entre un grup d'uns dotze de marroquins contra un altre del mateix nombre d'equatorians es liquidà amb un ferit molt greu i dos detinguts. La víctima, de 37 anys, necessità 20 punts després que li trencassin un pal de billar al cap. La baralla s'inicià en un bar ubicat a les proximitats del convent d'Artà, quan un grup de quatre marroquins tingué una fricció amb quatre equatorians.

El motiu de la disputa inicial no ha transcendit, perquè els implicats no han prestat molta col·laboració durant la seva declaració a la caserna de la Guàrdia Civil, però sí se sap que la majoria dels estrangers, d'un i altre bàndol, havien consumit begudes alcohòliques i alguns estaven molt violents. Dels insults inicials passaren a les mans, i minuts després arribaren a l'establiment altres compatriotes, sumant uns dotze contendents per cada grup. En un moment determinat, un marroquí de 28 anys, les inicials del qual es corresponen amb les d'I.B., brandà de manera amenaçadora un pal de billar i l'estavellà amb violència al cap d'un equatorià de 37.

La víctima es desplomà commocionada i començà a sagnar de forma abundant. La Benemèrita de la caserna d'Artà tingué coneixement del que havia ocorregut i diverses patrulles es desplaçaren fins al local i procediren a la detenció d'I.B. i d'un altre marroquí, que suposadament havia participat de manera activa en la pallissa. El ferit de gravetat estava conscient, encara que atordit, i presentava un tall profund al crani, per la qual cosa fou evacuat sense demora fins a un centre hospitalari, on confirmaren que les lesions eren molt greus.

Els metges li aplicaren més de 20 punts de sutura a fi de tallar l'hemorràgia; després li realitzaren proves i radiografies per comprovar l'abast de les ferides i, sobretot, determinar si havia sofert lesions internes. Les hores següents a la salvatge agressió van ser seguides amb atenció pels facultatius, que afortunadament van poder descartar que les contusions cranials es complicassin encara més. La investigació benemèrita, mentrestant, avançà amb dificultat, sobretot pel silenci hermètic guardat pels testimonis d'ambdós grups. Ahir I.B. fou presentat davant del jutge, que decidí enviar-lo a la presó.

El magribí estava en llibertat condicional i havia sortit de la presó feia poc. El seu company, la identitat del qual no ha transcendit, ha quedat en llibertat, ja que s'ha provat que va estar implicat en la baralla però, en canvi, no va tenir res a veure amb les gravíssimes lesions cranials que va patir l'equatorià en rebre un cop amb el pal de billar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris