nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

Cort impartí formació elemental a 1.701 adults durant el curs passat

El 74% dels que completaren el programa amb èxit eren dones

L'Ajuntament de Palma va impartir formació bàsica a un total de 1.701 ciutadans durant el curs 2002-2003. D'aquests, 1.264 (el 74 per cent) eren dones. La regidoria d'Educació i Cultura, a través del programa «Palma, Ciutat Educativa», va repetir l'experiència d'altres anys oferint 134 cursos dividits en tres mòduls o categories: formació ocupacional, formació bàsica i català, que representaren un total de 9.054 hores lectives.

Segons informaren fonts de la regidoria d'Educació, l'objectiu que persegueix el Consistori és reforçar la formació elemental d'aquells col·lectius amb més dificultats per adaptar-se als reptes que planteja la societat en l'actualitat. Els 134 cursos, que s'han realitzat a 17 barris diferents de Palma, van des de cicles d'alfabetització a ofimàtica bàsica, passant per preparació de les proves d'accés a la Universitat, o l'ensenyament del català per a no catalanoparlants o espanyol per a estrangers.

En el que fa a l'edat dels usuaris dels cicles formatius, destaca el fet que la majoria tenen entre 25 i 34 anys (un 38 per cent). A continuació se situa la franja de 35 a 44 anys (que suposa un 24 per cent).

Respecte a la situació laboral de l'alumne, cal destacar que el 47 per cent tenien feina i el 34 per cent estava en atur. La resta eren estudiants. Per tant el perfil correspondria a un dona jove i amb feina precària o situació de desocupació. Segons la regidoria d'Educació aquest perfil s'explica «pel retard del sector femení de la població a l'hora d'incorporar-se al mercat laboral».

Finalment, i segons dades aportades per l'Ajuntament de Palma, cal apuntar que el grau de satisfacció dels usuaris dels cursos és majoritàriament positiu. Així el 88 per cent dels alumnes consultats consideren que el cicle formatiu ha estat útil o molt útil.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris