nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Les inscripcions de parelles de fet es multipliquen per 8 en un any

Només el 36% de les unions correspon a membres del mateix sexe

Un total de 199 parelles es varen inscriure al registre de parelles estables de la Comunitat Autònoma al llarg del 2003, fet que suposa multiplicar per 8 la xifra assolida l'any anterior. Pel que fa al sexe dels registrats, destaca que 156 foren unions dona-home, 25 varen ser parelles formades per dos homes i només 18 correspongueren a unions entre dones. Tot plegat es tradueix que només el 36 per cent dels registres varen tenir membres del mateix sexe com a protagonistes.

Respecte a la nacionalitat, 168 eren parelles nascudes a l'Estat espanyol i 31 estaven formades per almenys un membre estranger. Aquest espectacular augment de les inscripcions es pot atribuir, en opinió de la directora de Menors i Família, Pilar Mir, al fet que el 2002 era encara el primer any d'aplicació de la Llei de parelles estables i en canvi ara existeix més informació sobre la possibilitat d'inscriure's com a unió de fet».

Quant a l'escassa afluència d'unions homosexuals al registre, Mir va admetre que «era una dada curiosa, ja que en principi és un element pensat per a aquest col·lectiu». Segons la responsable de Menors i Família del Govern balear, «el fet que la inscripció tampoc no doni dret a adoptar fills provoca una manca de motivació per part d'aquests ciutadans».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris