cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

Pere Calafat: «La Conselleria d'Agricultura és una gestoria dels fons que envia la UE»

El president d'Unió de Pagesos acusa el Govern de voler-la dissoldre


Unió de Pagesos va fer públiques ahir les seves sospites sobre la intenció del Govern de dissolució de la Conselleria d'Agricultura. Pere Calafat, president del sindicat agrícola, va explicar que «des que va començar l'actual legislatura, ara fa sis mesos, el departament que dirigeix Margalida Moner només s'ha dedicat a fer de gestoria, tramita els papers i els fons que arriben de Brussel·les o de Madrid i res pus. No té política pròpia, els projectes locals es troben en paràlisi administrativa».

Per la seva banda, fonts de la Conselleria d'Agricultura indicaren que aquesta preocupació «no té sentit, perquè just fa sis mesos que s'han celebrat les eleccions». Segons l'associació agrària, la millora de l'assegurança de la patata en cas de collites dolentes a causa del mal temps i el suport institucional a la tramitació de papers perquè immigrants puguin venir a fer feina a foravila són, ara per ara, dos dels temes irresolts que afecten la pagesia.

En aquest context, Unió de Pagesos recorda que la Conselleria va dissoldre les cambres agràries sense el seu consentiment i va prometre consensuar-ne la liquidació amb els pagesos, cosa que no ha duit a terme. En aquest sentit, Calafat va recordar que «ens havíem de reunir el 29 de desembre per parlar-ne, però el dia abans la consellera va anul·lar la reunió i va tornar a fer el mateix el 13 de gener».

Joan Mas, portaveu d'Unió de Pagesos, va expressar el seu descontent per la «falta de diàleg amb les institucions», ja que la consellera Moner encara no els ha concedit cap reunió. Des de la Conselleria s'argumenta que no s'han reunit perquè han sorgit qüestions «molt greus», com la llengua blava, que han centrat tota la seva atenció.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris