nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

Més del 30% dels fixos discontinus treballen menys de 6 mesos a l'any

CCOO alerta de l'escassa protecció social d'aquest col·lectiu a Balears

CCOO alertà ahir que més del 30% dels fixos discontinus de Balears treballen menys de sis mesos a l'any. Segons el secretari d'Organització de la Federació de Comunicació i Transports (CiT) del sindicat, Baltasar Piñeiro, «aquesta situació genera greus problemes en aquest col·lectiu a l'hora de cobrar el subsidi d'atur, per al qual es necessita un mínim de 12 mesos de cotització a la Seguretat Social».

En els períodes de màxima contractació, a les Illes hi pot arribar a haver 43.000 treballadors fixos discontinus, la majoria dels quals es troben ocupats en el sector serveis. En aquest sentit, Piñeiro destacà que «l'escurçament de la temporada turística ha agreujat encara més la seva situació, ja que molts de treballadors han de fer un mínim de 3 temporades per poder tenir dret a les prestacions socials».

Baltasar Piñeiro, acompanyat del secretari d'Acció Sindical de la Federació d'Hoteleria, Comerç i Turisme (FECOHT), Ginés Díez, donà a conèixer la jornada d'estudi i debat sobre «La proposta de la mesa de diàleg social per a la millora de la protecció social dels fixos discontinus», que, organitzada per les federacions de CiT i FECOHT de CCOO, es farà demà a Palma.

Piñeiro advertí que «la reducció de la temporada turística perjudica aquest col·lectiu, perquè de la temporalitat de l'activitat depèn la cotització», tot i que matisà que «mentre alguns convenis -com el d'hoteleria- garanteixen als treballadors els sis mesos de feina per temporada, altres -com el del sector del transport- no ho fan».

Els representants sindicals instaren els governs central i autonòmic a convocar «sense més dilació» la mesa específica que per a aquesta figura laboral estableix l'article 32 del Règim Especial de Balears. A més, Piñerio i Díez exigiren a les administracions la immediata aplicació de les mesures aprovades per la mesa de diàleg social el febrer de 2003. «La nostra economia necessita el fix discontinu. Si no es consolida aquesta forma de contractació i si no es troben unes sortides socials adequades, aquí hi pot haver un caos», digué Piñeiro.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris