cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Govern, CEOE i majoristes preveuen l'alça del 10% del turisme espanyol

Hotelers i touroperadors demanen a l'Executiu un esforç promocional

La Secretaria d'Estat de Comerç i Turisme, la Comissió de Turisme de la CEOE, la Confederació Espanyola d'Hotels i la patronal dels majoristes espanyols (Amave), coincidiren ahir a assenyalar, en el transcurs de la VII Conferència Iberoamericana CIMET 2004 que tingué lloc ahir al recinte firal Juan Carlos I, que les previsions de creixement del turisme espanyol durant la pròxima temporada d'estiu a les Balears serà d'un 10 per cent.

El secretari general de Turisme, Germán Porras, indicà que les perspectives són bones, «perquè el nivell de confiança de les famílies està augmentant i serà un estiu amb un increment del turisme emissor espanyol cap a totes les zones de vacances. A les Balears, el turisme de sol i platja ha de ser complementat pel turisme cultural i esportiu, ja que el segment de vacances demana coses addicionals a un destí. L'evolució d'algunes companyies aèries alemanyes és la prova més palpable d'això, perquè s'està produint un canvi en el comportament del turisme».

Respecte a l'evolució del mercat britànic, Germán Porras indicà que mantindria una reunió amb els touroperadors del Regne Unit per formalitzar acords i convenis mixtos de promoció entre Turespaña, comunitats autònomes i els propis touroperadors.

Pel president de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics, el menorquí Josep G. Díaz Montañés, «el turisme espanyol creixerà aquest estiu a les Balears entorn del deu per cent. L'any passat funcionà bé i continuarà comportant-se igual aquest estiu. Tanmateix, el Govern ha de bolcar-se en matèria de promoció, perquè això és vital per incrementar les vendes de reserves».

Julio González Soria, president d'Amave, valorà l'esforç del Govern per millorar la imatge turística de les Illes, així com l'evolució del mercat nacional per a aquest estiu a les Balears. «Si no passa cap esdeveniment extraordinari, el turisme espanyol creixerà aquest any a les Illes, encara que també som conscients de la seva estacionalitat. L'únic desitjable és que el sector empresarial turístic no tiri els preus. L'hoteleria balear ofereix una de les millors relacions entre la qualitat i el preu. El turisme estatal creixerà i cobrirà, com sempre, els buits que deixin altres mercats».

Així mateix, per al president de la Comissió de Turisme de la CEOE, Gonzalo Pascual, «els touroperadors estan constatant la millora d'imatge turística de les Balears després de l'arribada del nou Govern. I és clar que si el Govern realitza una estratègia promocional adequada a Espanya, aquest estiu les Illes registraran un augment considerable del turisme espanyol».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris