cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

L'índex de l'ús del català a Cort se situa gairebé en el 90 per cent

El PSM adverteix que el nivell de normalització ha baixat amb Cirer

L'índex d'ús del català a l'Ajuntament de Palma se situa ara mateix en el 89'9% de mitjana, segons revela l'informe elaborat pel Servei d'Assessorament Lingüístic del Consistori.

Aquesta xifra és una de les més elevades dels darrers anys quant al nivell de normalització de la institució. A pesar d'això el grup municipal del PSM adverteix que, des que Catalina Cirer és la batlessa de la ciutat, la majoria de le àrees de Cort empra menys la llengua pròpia de les Illes.

En opinió del portaveu dels nacionalistes, Pere Muñoz, «és preocupant que ara, amb una batlessa teòricament sensibilitzada en la qüestió de la llengua catalana, davalli l'ús que se'n fa a l'Administració municipal». En aquest sentit, en departaments com ara Batlia o Gestió Tributària la utilització del català ha baixat entre un 10 i un 15%.

Una de les dades de l'estudi crida l'atenció. Aquesta dada situa en només el 30% el nombre de propostes sorgides dels organismes autònoms -al ple i a la Comissió de Govern- que són exclusivament en català. A Gerència d'Urbanisme el percentatge és del 56% i, així, fins a arribar al 100% de l'àrea d'Economia i Hisenda.

Respecte de les insercions en els mitjans de comunicació, gairebé totes les àrees compleixen el reglament de municipal. Aquest preveu que la totalitat de la documentació generada des del Consistori sigui escrita en català.

En canvi, als documents que passen pel registre de sortida de la Sala hi ha departaments, com ara Secretaria o Batlia, on menys de 4 documents de cada 10 es redacten en llengua catalana. En relació amb els decrets, l'àrea que més incompleix la normativa és Gestió Tributària. Per la seva banda, Protecció Ciutadana, Manteniment i Economia i Hisenda arriben al 100% del nivell normalitzador.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris