cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El Govern invertirà 3.860.000 d'euros en ajudes internacionals

Els programes d'actuació integral i de llarga durada tindran preferència


El Govern ha decidit dedicar 3.860.000 euros a la subvenció de projectes de cooperació internacional. Així ho anuncià ahir Rosa Puig, consellera de Presidència i d'Esports. Els programes de cooperació són actuacions integrals que suposen una inversió continuada en el temps. L'objectiu és treballar per al desenvolupament de poblacions i de sectors socials empobrits, tant al seu país d'origen com a les Balears.

A l'exterior, s'intentarà que els receptors participin de manera activa en el procés de creixement econòmic, de manera que en acabar-se la subvenció puguin subsistir per ells mateixos. A més, s'informarà els immigrants en el sentit de conèixer les possibilitats reals de feina que hi ha a les Illes.

Quant als que ja són aquí, se'ls formarà perquè puguin trobar feina, estalviar i tornar al seu país per impulsar-hi negocis amb els quals regenerar l'economia local. A l'hora d'optar a les subvencions, hi tindran prioritat els projectes destinats a atendre les necessitats socials bàsiques en els àmbits de la salut - en atenció primària i en malalties de transmissió; l'educació -alfabetització, educació bàsica i formació de professionals- i l'accés a l'aigua potable.

Segons els sectors de població, els destinataris principals són les dones, els infants i la gent amb discapacitats. I en segon lloc, els col·lectius de pobresa extrema o en situació de vulnerabilitat o exclusió social. A part dels projectes pròpiament dits, els doblers també s'invertiran en els estudis previs necessaris per a la seva realització, en iniciatives d'educació ciutadana i formació de cooperants i en ajudes d'emergència.

Les entitats que se'n vulguin beneficiar han de ser associacions privades sense ànim de lucre i amb seu a les Balears. I, així mateix, delegacions permanents i actives a les Illes d'entitats privades espanyoles sense ànim de lucre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris