nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Turisme crea una xarxa cicloturística de 235 km per l'interior de Mallorca

El nou projecte pretén ampliar l'oferta turística i potenciar el creixement econòmic de 17 municipis

La nova xarxa cicloturística de Balears començarà per un traçat de 235 quilòmetres per l'interior de Mallorca. La Conselleria de Turisme invertirà enguany 1,5 milions d'euros en el condicionament de diversos camins públics que connectaran la costa de Migjorn amb el vessant interior de la serra de Tramuntana.

El conseller de Turisme, Joan Flaquer, i el director general d'Ordenació Turística, Josep Aloy, donaren a conèixer un projecte amb el qual es pretén «ampliar l'oferta turística dels nuclis urbans de l'interior de l'illa i alhora, donar un impuls a la seva economia». La xarxa cicloturística es desenvoluparà a través de 17 termes municipals i contemplarà les diverses modalitats d'aquesta activitat: familiar i de passeig, convencional, de muntanya, esportiva i professional.

Josep Aloy destacà que «el que pretenem és resoldre els problemes de seguretat viària que ocasiona la presència massiva de ciclistes per les carreteres, oferint-los rutes segures mitjançant el condicionament de camins públics rurals». La senyalització específica i la col·locació de panells informatius a l'entrada de cada poble, a més fites quilomètriques i panells direccionals són algunes de les accions que es preveuen dur a terme enguany.

Entre els objectius de la xarxa cicloturística, el responsable autonòmic destacà «la voluntat de desenvolupar una imatge específica, potenciar els pobles de l'interior de l'illa, dinamitzar el seu entorn rural, crear una oferta complementària de qualitat i oferir un producte capaç de desestacionalitzar el sector».

El cicloturisme atreu cada any cap a les Balears 70.000 visitants. Amb nou dies d'estada mitjana i una despesa al voltant dels 100 euros, la Conselleria de Turisme aposta amb «decisió» per aquest segment de l'oferta. La voluntat és estendre la xarxa a totes les Balears.

Sobre rodes
Una bona climatologia i la proximitat aèria són factors que juguen a favor de la xarxa cicloturística. Un projecte que començà a rodar a la legislatura passada i que l'actual Govern li ha donat un nou impuls.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris