cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Interior permetrà que els policies turístics puguin accedir a plaça fixa

Els 110 aspirats a agents de temporada inicien la seva formació

El conseller d'Interior, José María Rodríguez, va anunciar que el proper mes de juny modificarà el decret que regula les policies locals per permetre que els nous agents de la policia turística -que només estaran operatius entre sis i nou mesos- puguin accedir al cap d'un temps a places de policies locals, en les quals podran treballar tot l'any. Així ho va anunciar ahir en l'acte que va donar inici al Curs de Policia Turística.

La primera promoció de la policia turística va iniciar ahir les classes amb 110 alumnes, sel·leccionats per l'Escola Balear d'Administració Pública entre els 370 sol·licitants. Els futurs agents hauran de superar un curs de 300 hores en matèries com seguretat ciutadana, dret penal i processal o règim interior, entre altres.

Un cop superat, estaran acreditats com a Policia Turística de Temporada i, a partir de maig, s'incorporaran als municipis que ho hagin sol·licitat. El primer any només treballaran sis mesos però en els propers exercicis ho faran nou. L'any vinent s'incorporaran 100 agents més per arribar als 400 en acabar la implantació.

L'assignació d'efectius per a l'any 2004, mitjançant convenis amb els ajuntaments, serà de 12 agents per a Menorca, 20 per a les Pitïuses i 78 per a Mallorca. El grup municipal socialista a l'Ajuntament de Palma va reclamar que es destini el 50% dels efectius a Ciutat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris